Csődközelben harminc baranyai település

Vágólapra másolva!
Az országban jelenleg 43 önkormányzat esetében folyik adósságrendezési eljárás. Baranyában harminc település bármikor csődöt jelenthet.
Vágólapra másolva!

Hamarosan harminc település jelenthet csődöt Baranyában, bár a falvak vezetői egyelőre kivárnak ennek a bejelentésével - tudta meg az Új Dunántúli Napló. A polgármesterek, képviselők jól tudják, hogy hónapról hónapra mennyivel nő a település adóssága, és semmi reményük bankhitelre, külső segítségre. Ennek ellenére még nem jelentenek csődöt, inkább a csodában reménykednek - írja a lap.

Az írás kiemeli Magyartelek esetét, ahol a havi bevétel 1,8 millió forint, míg a kiadás 2,6 millió. Szekeres János polgármester a lemondását fontolgatja, miután idén először nem tudnak naposcsibéket adni a rászorulóknak, ezért részben leállították az országos hírű szociális földprogramot, a falubuszt bevételt hozó fuvarozásra használják, és megszüntették az ingyenes falukirándulásokat is. A lap úgy tudja, a napokban összehívják a magyarteleki képviselő-testületet, hogy eldöntsék, hogyan tovább.

A belügyi tárca államtitkára, Tállai András egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg 43 önkormányzat esetében folyik adósságrendezési eljárás.