Tarlós István: Koltay megszegte a megállapodást

Vágólapra másolva!
"Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" - mondta a Hír Tv csütörtök esti műsorában Tarlós István főpolgármester, aki szerint a József Attila Színház szerdán menesztett ügyvezető igazgatója nem tartotta be a takarékoskodásra vonatkozó megállapodásukat.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester szerint Koltay Gábor, a József Attila Színház szerdán felmentett ügyvezető igazgatója megszegte a megállapodást, nem tartotta szem előtt a takarékoskodást, ezért kellett távoznia. A főpolgármester a Hír Televízió Rájátszás című műsorában csütörtök este hangsúlyozta, a városvezetés célja, hogy megmentse az anyagi nehézségekkel küszködő színházat. Méhes Lászlónak, a teátrum korábbi vezetőjének azért kellett mennie, mert pazarló szerződést kötött, "Koltay Gábor viszont nem egy, hanem 23 engedély nélküli szerződést" írt alá - fogalmazott Tarlós.

A politikus felidézte, azért hívta a színház élére Koltay Gábort, mert "ő is egy határozott egyéniség". Hozzátette azonban, a szabályokat mindenkinek be kell tartania. Koltaytól azt kérték, ne pazaroljon, ügyvezető igazgatóként takarékoskodjon és teremtsen rendet. "Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" .."Koltay megszegte a megállapodást" - fogalmazott.

A menesztett vezető csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt két hónapban "spórolós" szerződések születtek, megszüntette a műszaki dolgozók éjjeli túlóradíját, illetve minden színész a hónap első három előadásában ingyen szerepelt. Megemlítette, hogy a színház 2010-ben 354 millió forintból működött, ebből a főváros idén 223 milliót vont el. Hozzátette: márciusban Csomós még azt ígérte, hogy a főváros további támogatása a győztes pályázat művészeti koncepciójától függ majd. Ezzel szemben a kiírt pályázatban nem szerepel a műveszeti koncepció kikötése, és attól függetlenül nyolcvanöt millió forintban van meghatározva a város támogatása.

Tarlós István főpolgármester szerdán azonnali hatállyal felmentette Koltay Gábort, a József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatói tisztségéből. A főváros tavasszal írt ki igazgatói pályázatot a József Attila Színház élére: március 31-én Méhes László, a színház korábbi igazgatója távozott az intézmény éléről, helyét megbízott ügyvezetőként Koltay Gábor vette át. Menesztésének indoklása szerint megrendült a városvezetés bizalma a megbízott ügyvezető igazgatóban.