Vágólapra másolva!
Három nagyon fontos trófeát is kiosztottak a múlt héten, hiszen a Libertadores-kupa, az U21-es Európa-bajnokság és az Arany-kupa sorsa is eldőlt. Mind a három győztesből akad képviselő álomcsapatunkban, amelyben az orosz és a norvég bajnokságban futballozók vannak fölényben, köztük van Dzsudzsák leendő mahacskalai klubtársa is.

Kapus:

Mike Magee (amerikai, Los Angeles Galaxy): David Beckham csapata furcsa meccset játszott a San Jose Earthquakesszel. Kapusa, Donovan Ricketts az első félidőben megsérült, a helyére beállt Josh Saunderst pedig az első félidő végén kiállították, így a középpályás Magee állt be a kapuba, és kapott gól nélkül zárta a találkozót.

Hátvédek:

Benoit Angbwa (kameruni, Anzsi Mahacskala): Dzsudzsák Balázs leendő egyesülete a múlt héten két bajnokin négy pontot szerzett ugyan, ám a csapat támadójátéka továbbra sem az igazi. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a gárda góljai közül kettő is a kameruni jobbhátvéd, Angbwa érdeme.

Jegor Filipenko (Fehéroroszország): a válogatott harmadik lett az U21-es Európa-bajnokságon, és ezzel kvalifikálta magát a londoni olimpiára. A védelem Filipenko vezérletével az elődöntőben alaposan megnehezítette a spanyolok dolgát, a bronzmeccsen pedig ő szerezte a mindent eldöntő gólt.

André Muri (norvég, Valerenga): a norvég csapat középhátvédje a hét végén egyetlen mérkőzésen annyi gólt ért el, mint a 2010-es bajnokságban összesen. A Start Kristiansand elleni idegenbeli összecsapáson Muri kétszer is betalált, csapata pedig ennek köszönhetően 2-0-ra nyert.

Martín Cáceres (Uruguay): a dél-amerikai válogatott az Észtország elleni barátságos mérkőzéssel melegített a Copa Américára, és a nem túl erős ellenféllel szemben simán nyert 3-0-ra. Az első gólt a válogatottban rendre a védelem bal oldalán helyet kapó Cáceres érte el.

Középpályások:

Pablo Barrera (Mexikó): az Arany-kupa fináléja rendkívül látványos mérkőzést hozott, a mexikóiaknak kétgólos hátrányból is sikerült fordítaniuk, 4-2-re nyertek az Egyesült Államok ellen. Barrera kétszer is eredményes volt a döntőben, feltéve a koronát a tornán nyújtott remek teljesítményére.

Thiago Alcantara (Spanyolország): a spanyol U21-es válogatott esélyeshez méltóan futballozva lett Európa-bajnok. A Svájc elleni finálé legjobbjának az FC Barcelona középpályását, Thiago Álcantarát választották, aki látványos gólja mellett rendkívül hasznos mezőnymunkával hívta fel magára a figyelmet.

Igor Szemsov (orosz, Dinamo Moszkva): az orosz bajnokságban a múlt héten két fővárosi derbit is rendeztek, és a Dinamo mind a kettőt megnyerte. A gárda csapatkapitánya, Szemsov a Szpartak és a Lokomotiv legyőzéséből is góllal vette ki a részét.

Mikkel Diskerud (norvég, Stabaek): a norvég bajnokság középcsapatának kis híján sikerült meglepnie a listavezető Tromsőt, hiszen fél óra elteltével 3-1-re vezetett. A végeredmény ugyan 3-3 lett, de ez semmit sem von le Diskerud érdemeiből: a 20 éves középpályás két gólt is szerzett.

Csatárok:

Seydou Doumbia (elefántcsontparti, CSZKA Moszkva): a fővárosi csapat továbbra is kiemelkedik az orosz bajnokságból, a CSZKA a múlt héten mind a két találkozóját magabiztosan hozta. Doumbia a Lokomotiv Moszkva és az Amkar Perm ellen is duplázott, összesen már kilenc gólnál jár.

Neymar (brazil, Santos): az új Pelének kikiáltott támadó a Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén nem villogott, de a visszavágón azért megmutatta, hogy nem véletlenül tartják hatalmas tehetségnek. A Penarol elleni hazai meccsen a mezőny legjobbja volt, gólt is szerzett.