Vágólapra másolva!
Marosi Ádám és Tibolya Péter után Kasza Róbert és Demeter Bence is biztosította a helyét a férfiak versenyének döntőjében az angliai öttusa Európa-bajnokságon.

A 2009-ben egyéni világbajnok Marosi jól kezdett a vívásban, a folytatás azonban már nem igazán úgy alakult, ahogy szerette volna, 14 győzelemmel és 16 vereséggel éppen csak nyolcszáz pont fölé került.

Az úszásban viszont a várakozásnak megfelelően a közvetlen élcsoportban végzett, így a kombinált szám előtt a kilencedik helyen állt. A lövészetekkel megszakított futásban egyszer sem forgott veszélyben a továbbjutása, stabilan őrizte pozícióját a mezőny első harmadában, s végül ötödikként ért a célba.

Az egyéni induló Tibolya kissé álmosan mozgott a pástokon a nap elején, utána viszont nagyon jó sorozattal - 18 győzelemmel és 12 vereséggel - kilencszáz pont fölötti eredménnyel fejezte be az első számot.

Úszásban nem csúszott vissza jelentősen, mindössze egy helyet vesztett, és hetedikként várhatta az összetett szám rajtját. Abban azonban mindjárt az első megállásnál sok időt töltött a lőállásban, így figyelnie kellett a mögötte érkezőkre. Másodikra már jobban ment neki a lövészet, harmadikra viszont megint sokáig nem futhatott tovább, emiatt az utolsó ezer méteren oda kellett tennie magát. Végül a 14. helyen ért célba.

A B csoportban szereplő két magyar is gond nélkül jutott tovább. A Világkupa-döntőn két és fél hete aranyérmes, ennek köszönhetően már olimpiai kvótával rendelkező Kasza Róbert nagyon jól úszott, aztán vívásban is pozitív mutatóval - 17 győzelemmel és 13 vereséggel - zárt, így a kombinált szám előtt már nem volt miért aggódnia, s a kötelező feladatot meg is oldotta: hatodikként rajtolva a végére összetömörülő élbolyban a nyolcadik helyen futott a célba.

A tavaly junior világbajnok Demeter Bence picivel rosszabbul úszott, ugyanúgy vívott, mint Kasza, tizedik volt a lövészetekkel megszakított futás előtt, és bár a hivatalos eredményközlés szerint a 17. helyen ért célba, így is a bő élcsoport tagja volt - a pozíciók az utolsó métereken már nem számítottak.
A B csoport kombinált számának a rajtja jócskán csúszott, mert a mezőny első felének versenye után három óvást nyújtottak be. A tiltakozók azt igyekeztek bizonyítani, hogy a találatjelző berendezés nem működött kifogástalanul a lőtéren. Végül mindhárom beadványt elutasították.