Vágólapra másolva!
Az AC Milan kerete hemzseg a kiváló futballistáktól, olyan csatárcsillagokat vonultat fel, mint Zlatan Ibrahimovic, Pato, Robinho és Antonio Cassano. Utóbbi a szezon közben érkezett, és fél idény alatt 17 mérkőzésen négy gólt ért el. Massimiliano Allegri leginkább csereként veszi számításba Cassanót, aki viszont több játéklehetőséget szeretne - amire csak más klubnál van esélye.

Cassano nagy álma, hogy ott legyen a 2012-es Európa-bajnokságon, ehhez azonban rendszeresen játszania kellene. Ez a Milannál aligha fog menni, tavasszal csupán kilencszer volt kezdő, és ha a klub minden csatára egészséges, akkor várhatóan csak kispados lesz. Éppen ezért olasz lapértesülések szerint távozni szeretne, és a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy van is iránta érdeklődés: a Genoa szívesen leigazolná.

Az átigazolás pikantériáját az adná, hogy Cassano korábban éveken keresztül játszott a város másik együttesében, a Sampdoriában, és a két genovai klub között óriási az ellentét. Ennek ellenére a Genoa elnöke, Enrico Preziosi bejelentkezett a csatárért, és a napokban állítólag tárgyalt is a Milan ügyvezetőjével, Adriano Gallianival, aki azt mondta: Cassano csak akkor távozik, ha maga jelenti be távozási szándékát.

További átigazolási hírek

A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy 15 millió euróért megvette az AS Roma montenegrói csatárát, Mirko Vucinicet. A Newcastle United szabadlistára tette középpályását, Joey Bartont. A Hoffenheim megszerezte a Genk belga utánpótlás-válogatott kapusát, Koen Casteelst. Az 1. FC Nürnberg szerződést hosszabbított csapatkapitányával, Raphael Schäferrel. A Barcelona támadója, Jeffren Suárez a portugál Sportingba tart.

www.global-soccer.eu