Raktárban porosodnak a HP tabletjei

Vágólapra másolva!
Az óriási árengedmények és akciók sem teszik vonzóbb beszerzéssé a HP sokáig fejlesztett, késve piacra dobott táblagépét. Az amerikai áruházláncok raktáraiban több százezer példány porosodik a gépből. 
Vágólapra másolva!

Régen pletykálják, hogy a HP táblagépe nem lett olyan átütő siker, mint amilyennek várták. Először ötven dollárt engedtek a kütyü árából, majd a Costco outlet üzleteiben már száz dollárral olcsóbban meg lehetett venni a táblagépet, végül pedig megmaradt az akciós ár. A tablet a napi akciókat kínáló Woot.com-on is szerepel, a legolcsóbb, 16 gigabájnyi memóriával szerelt típust 120 dollárért lehetett megvenni, de még így sem érdekelt 612 embernél többet. A helyzet különösen annak fényében kínos, hogy a 16 gigabájtos tablet nyitóára 400 dollár felett volt. Jelenleg a kisebb tablet ára 399 dollár, a 32 gigabájtos típus pedig 499 dollárba kerül.

Forrás: [origo]
A csinos külső ellenére sem kelendő a Touchpad

Az All Things Digital forrásai szerint csak a Best Buy áruház 270 ezer HP tabletet rendelt, ugyanakkor mindössze 25 ezer példányt tudtak eladni. A készlet több mint kilencven százaléka még a nagy elektronikai kereskedőlánc raktárában pihen. A lap másik forrása szerint még a huszonötezres szám is jóindulatú túlzás, mert ebben nincsenek benne azok a kütyük, amelyeket a vásárlás után visszavittek a felhasználók.

A lap szerint Best Buy nem is akarja kifizetni a teljes készletet, és vissza akarja küldeni az értékes raktárat megtöltő táblagépeket a HP-nek. A cég egyik alelnöke a héten utazik Minneapolisba, hogy a táblagépek visszaküldéséről tárgyaljon az áruházlánc vezetésével. A HP a mai napon számol be a negyedéves pénzügyi eredményeiről. Az All Things Digital szerint a Touchpad tablet esetében a cég nem fog eladásokról beszélni, csupán arról számolnak be, hány példány van a kereskedőknél.