Vona Gábor helyi kampányokkal erősítené a Jobbikot

Vágólapra másolva!
A gyöngyöspatai eredményekből a Jobbik azt a következtetést vonta le, hogy a helyi problémák felkarolása lehet a kitörési pont. Vona Gábor szerint pártja ősszel a parlamentben főként a cigányság és a devizahitelezés problémájára fog koncentrálni.
Vágólapra másolva!

A cigány-magyar együttélés kérdésével, illetve a devizahitelek problémájával akar kiemelten foglalkozni az őszi parlamenti ülésszakon a Jobbik frakciója - mondta szombaton Vona Gábor, a párt elnöke. A Jobbik a Zala megyei Kehidakustányban tartott kétnapos kihelyezett frakcióülést, amely után Vona úgy fogalmazott: ez a két akut probléma az egész magyar társadalom számára "robbanásveszélyes".

Az őszi törvénykezési munka során a Jobbik kiemelt figyelmet fordít majd az önkormányzati reformra, az egészségügy és az oktatás reformjára, a Munka törvénykönyvének és a választójogi törvénynek a módosítására, hiszen utóbbi egyenesen a "jövendő magyar közélet mozgásterét dönti el".

Vona Gábor szerint Magyarország "súlyos társadalmi és gazdasági robbanás, válsághelyzet felé robog", de a kormány - a néha egészen pozitívnak tekinthető kijelentései ellenére - az intézkedéseivel sok esetben még mélyítette is a válságot. A pártelnök úgy fogalmazott: "a Jobbiknak már nem pusztán saját maga, hanem az ország szempontjából is fel kell készülnie a kormányzásra".

A Jobbik győzelmével végződött gyöngyöspatai időközi polgármester-választásból Vona szerint azt a következtetést szűrték le, hogy miközben az ország vezetése "bebetonozási szándékot kimutató kormány kezében van", kitörési pont lehet a helyi kampány. A Jobbik ezért a jövőben stratégiailag is nagy figyelmet fordít a helyi problémák megoldására, a helyi jelenlétre.