Nemsokára boltban is lehet fizetni a PayPallel

Vágólapra másolva!
A PayPal nevű internetes fizetési rendszer működtetői hamarosan olyan kártyát bocsátanak ki, amellyel az amerikai vásárlók nem csak az interneten, hanem az eBay aukciós szájt tulajdonában lévő szájttal partnerségre lépő áruházakban is fizetni tudnak majd.
Vágólapra másolva!

Az eBay a héten egy Los Angeles-i rendezvényen jelentette be a PayPal hamarosan induló új szolgáltatását, amely offline vásárlások ellenértékének rendezését is lehetővé fogja tenni a világ legnépszerűbb online fizetési rendszerét használók számára.

A PayPal-fiókkal rendelkező felhasználóknak mintegy százhúsz ismert amerikai áruházlánc üzleteiben lesz lehetőségük arra, hogy hagyományos bankkártyájuk vagy hitelkártyájuk helyett az online fizetésre használt egyenlegük terhére vásároljanak. Az eBay idén még csak a szolgáltatás pilot projektként való tesztelését tervezi, de várhatóan jövő áprilistól már bárki számára, széles körben elérhető lesz a paypales fizetés az amerikai üzletekben okostelefonjuk, vagy egy bankkártyához hasonló PayPal-kártya segítségével.

"Három évvel ezelőtt kiálltam, és azt mondtam volna: mi online srácok vagyunk. Azóta azonban teljesen megváltozott a véleményem." - nyilatkozta Scott Thompson, a PayPal elnöke. A társaság azért léphet be az offline fizetési szolgáltatások piacára is, mert úgy véli, hogy versenyképes, a kereskedők számára valószínűleg alacsonyabb díjakért használható szolgáltatásokat tud kínálni a bankoknál és hitelkártyacégeknél. A Reuters beszámolója szerint a PayPal rendszere azt is lehetővé teszi majd a kereskedőknek, hogy a manapság trendinek számító kedvezménykuponokkal jutalmazzák a visszatérő vásárlókat. A PayPallel vásárlóknak lehetőségük lesz arra is, hogy egy-egy vásárlást több részletre bontsanak, az összeg egy részét például bankszámlájukról, egy másikat pedig hitelszámlájukról rendezzék.