Hatezer forintos szendvicseket kérnek számon az USA igazságügyi minisztériumán

Vágólapra másolva!
Irreálisan drágán rendelt ételeket az amerikai igazságügyi minisztérium egy konferenciára - derült ki egy jelentésből. A nagy felháborodást az váltotta ki, hogy egy szendvics mintegy hatezer-hatszáz, egy kávé több mint ezerhatszáz, egy muffin pedig több mint háromezer forintnak megfelelő dollárba került.
Vágólapra másolva!

Egy könyvvizsgálat szerint az amerikai igazságügyi kormányzat két év alatt, 2008 és 2009 között, 121 millió dollárt költött több mint ezernyolcszáz konferenciára. Az egyik legnagyobb felháborodást kiváltó eset az volt, amikor az egyik jogi konferencián csak muffinokra 4200 dollárt (körülbelül nyolcszázhetvenhétezer forint) költöttek el - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium.

A Fehér Ház melletti szállodában tartott rendezvényen a felszolgált szendvicsek darabjáért 32 dollárt (körülbelül 6600 forint), egy muffinért tizenhat dollárt (több mint 3300 forint), egy süteményért tíz dollárt (mintegy 2000 forint), a kávéért pedig nyolc dollárt (körülbelül 1672 forint) fizetett a tárca.

A minisztérium szóvivője újságíróknak azt mondta, ezt az összeget akkor költötték el, amikor még nem voltak szigorú szabályai a reprezentatív költéseknek. Hozzátette, hogy 2009 óta már "tettek lépéseket", hogy hasonló esetek ne forduljanak elő többet.