Vágólapra másolva!
Nisikori Kej óriási meglepetésre szombaton legyőzte az első helyen kiemelt, a világranglistán éllovas Novak Djokovicot és bejutott a döntőbe az 1,84 millió euró összdíjazású, keménypályás bázeli férfi tenisztornán.

A szerb játékos simán nyerte az első szettet, a folytatásban azonban a japán teniszező óriási csatában kiegyenlített, majd a döntő szettben valósággal leiskolázta a vállát kissé fájlaló Djokovicot.

Nisikori volt az első játékos a japán tenisz történetében, aki le tudta győzni az aktuális világelsőt. Djokovicnak ebben az évben ez mindössze a negyedik veresége volt 67 győzelem mellett. A 24 éves szerb idén eddig 11 tornát nyert meg, köztük az Australian Opent, Wimbledont és a US Opent.

Nisikori ellenfele a döntőben Roger Federer lesz, aki honfitársát, Stanislas Wawrinkát két szettben verte. Federer eddig négy alkalommal (2006, 2007, 2008, 2010) nyerte meg a szülővárosában zajló viadalt.

eredmények, elődöntő:
Nisikori (japán) - Djokovic (szerb, 1.) 2:6, 7:6, (7-4), 6:0
Federer (svájci, 3.) - Wawrinka (svájci) 7:6 (7-5), 6:2

Az argentin Juan Monaco három szettben legyőzte az első helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő David Ferrert a 2,019 millió euró összdíjazású, keménypályás valenciai torna szombati elődöntőjében.

eredmények, elődöntő:
Monaco (argentin) - Ferrer (spanyol, 1.) 7:5, 1:6, 6:3
Granollers (spanyol) - Del Potro (argentin, 6.) 6:4, 7:6 (7-4)

Szvetlana Kuznyecova két sima játszmában legyőzte Lucie Safarovát szombaton, így az első nap után 1-1-re áll az orosz-cseh párharc a Fed-kupa moszkvai fináléjában.

Fed-kupa, döntő, Moszkva:
Oroszország - Csehország 1-1 - állás az első nap után
Szvetlana Kuznyecova - Lucie Safarova 6:2, 6:3
Marija Kirilenko - Petra Kvitova 2:6, 2:6

vasárnap:
Kuznyecova - Kvitova
Kirilenko - Safarova
Anasztaszija Pavljucsenykova, Jelena Vesznyina - Lucie Hradecka, Kveta Peschke

A címvédő Ana Ivanovic után a spanyol Anabel Medina Garrigues jutott be a Bajnokok tornája elnevezésű, Balin zajló, 600 ezer dollár összdíjazású viadal döntőjébe. Medina Garrigues szombaton a német Sabine Lisicki ellen győzött, miután riválisa a harmadik játszmában feladta a mérkőzést.

eredmények, elődöntő:
Medina Garrigues (spanyol) - Lisicki (német, 3.) 6:3, 4:6, 4:0-nál Lisicki feladta
Ivanovic (szerb) - Petrova (orosz) 6:1, 7:5