Hiába vádolják szexuális zaklatással, Cain republikánus elnökjelölt akar lenni

Vágólapra másolva!
Bár néhány nap alatt négy nő vádolta meg szexuális zaklatással, a politikában újoncnak számító Herman Cain határozottan állítja, hogy nem lép vissza a versenytől a republikánus elnökjelöltségért.
Vágólapra másolva!

Herman Cain georgiai üzletember, a republikánus elnökjelölt-aspiránsi mezőny egyetlen fekete indulója ismét cáfolta az ellene szexuális zaklatás miatt felhozott vádakat, és fogadkozott, hogy ezek nem tántorítják el indulási szándékától.

Arra a kérdésre, hogy lemond-e indulási szándékáról, az arizonai Scottsdale-ben kedden tartott sajtóértekezletén dacosan azt mondta: "Ez nem fog megtörténni". A republikánus elnökjelölt-aspiráns egy nappal az után beszélt erről, hogy immár egy negyedik nő vádolta meg őt szexuális zaklatással. Az újabb állítólagos áldozat Sharon Bialek, akit Cain - a nő elmondása szerint - 1997-ben zaklatott, amikor az Országos Étteremszövetség nevű washingtoni székhelyű lobbit vezette.

Bialek az ABC televíziónak azt mondta, munkát keresett, ezért lépett kapcsolatba Cainnel. A nő szerint Cain addig nem lesz méltó az elnökjelöltségre, amíg nem mondja el a teljes igazságot. Beszélt arról is, hogy nem anyagi megfontolásokból döntött úgy, hogy kiáll a nyilvánosság elé, és sem pénzt, sem munkaajánlatot nem kapott a nyilatkozataiért. A történetet a többi között azért mondta el, mert a 13 éves fia azt tanácsolta, meg kell tennie.

A republikánus politikus zaklatási ügyéről a Politico című washingtoni lap írt először. Herman Cain újonc a politikában, és a róla mint kívülállóról alkotott kép is hozzájárult ahhoz, hogy a népszerűségi lista élére került a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között. Október végétől kezdve azonban több nő szexuális zaklatással vádolta meg, amelyről az elmúlt napokban már a nyilvánosság előtt is beszélni kezdtek. Ez beárnyékolhatja Cain kampányát, tekintve, hogy nem egészen két hónap múlva Iowa és New Hampshire szövetségi államban megkezdődnek a republikánus elnökjelölt kiválasztását célzó előválasztások.