Újra kapható a farmotoros Volkswagen busz Hollandiában

Volkswagen T2 Camper (2011)
Vágólapra másolva!
A Brazíliában gyártott T2-es vízhűtéses motorral, csak lakóautóként rendelhető.
Vágólapra másolva!

Bátor lépést tett a Volkswagen holland importőre, és a lakóautók országában újra bevezette a hetvenes évek Transportere, a T2-es Camper - vagyis kempingbusz - kivitelét. Az új korában és veteránként is kultuszautónak számító különlegesség Brazíliából érkezik, ahol még javában folyik a második generáció gyártása.

A modernizált kisbusz léghűtéses bokszer helyett már Dél-Amerikában is 1,4-es, soros négyhengeres vízhűtéses motorral készül, amellyel 80 lóerőt teljesít, 16 mp alatt gyorsul 100-ra, és 135 km/órás sebességgel is haladhat. A Brazíliában elterjedt alternatív üzemanyagoknak hála gyárilag felkészítik arra, hogy etanollal működjön.

Forrás: Volkswagen

Az ággyal, konyhával és megemelhető tetővel felszerelt T2 Camper vonzereje mégis inkább egyedülálló karaktere, ennek a hollandok meg is kérik az árát. A háromféle felszereltségi szinttel elérhető négy- vagy ötfős lakóbusz alapára 44 995 euró (14 millió forint).

Forrás: Volkswagen

Aki krómozott kiegészítőkre, a vízhűtőt eltakaró, pótkeréknek álcázott dobozra és rozsdavédelemre is vágyik, kénytelen a legdrágább, Highline szintet választani 55 955 euróért (17,5 millió forint), ami még mindig nem éri el egy T5-ös lakóautó 57 225 eurós alapárát.