Négyféleképpen nézhet ki az új Volvo XC90

Vágólapra másolva!
Több ötlete is van a Volvónak szabadidő-autója utódlására, a bemutató 2014-ben várható.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volvo

Az idő már régen eljárt a 2002-ben piacra dobott svéd szabadidő-autó, a Volvo XC90 felett. A cég már többször is bejelentette, hogy hamarosan érkezik az utód, de a munkát felfüggesztették. Azóta kisebb frissítésekkel tartják piacon a modellt, az újdonságra vágyó vevőknek pedig elkészítették kistestvérét, az XC60-ast, mellyel egy ideig el tudják terelni a figyelmet legöregebb modelljük koráról.

Forrás: Volvo

A kínai kézbe került cégen belül az utóbbi időben alapos átszervezések folynak, valószínűleg ezért sem kapkodják el az új modell fejlesztését. Most újból felmerült a téma, rögtön be is mutattak négy rajzot, melyek a négy lehetséges fejlesztési irányvonalat szimbolizálják.

Forrás: Volvo

Ezek közül leginkább az első tűnik az igazinak, nem csoda, hogy ezt dolgozták ki a legjobban, ráadásul ez hasonlít leginkább a nemrég leleplezett Concept You-tanulmányra, amely a jövő Volvóját ábrázolja.

Forrás: Volvo

A végleges autóra 2014 előtt biztosan nem számíthatunk, arra viszont igen, hogy öthengeres motorral többé nem lehet majd megvásárolni, a jövőben a kompresszoros négyhengeresek és a hibridek felé fordulnak a cég mérnökei.