Férfias akciósorozat jön az HBO-ra

Vágólapra másolva!
Kőkemény férfiak, kupleráj, szex, terroristák, véres, illegális bunyó egy szakadt pincében - január 3-án indul az HBO-n a Cinemax saját gyártású sorozata, a Válaszcsapás második évadja.
Vágólapra másolva!

Pakisztáni terroristák által elkapott ügynököt cipelnek rosszarcú férfiak egy lerobbant épületben, zsákkal a fején, hogy videóüzenetet vegyenek fel vele. A felszabadító támadás nem késik sokat, falat robbantanak, mesterlövészek golyói repkednek a füstös sötétben, kommandósok rohannak át a falba ütött lyukakon. Egy rövidke irodai jelenet után már újabb egzotikus utcát lát a néző, dühös, őszinte kefélést, majd kőkemény, férfias bunyót, illegális bokszmeccset izzadt, mohón őrjöngő nézők előtt, kicsit később közeli fejlövést. Így kezdődik a Cinemax és a brit Sky TV meglehetősen macsós sorozata, a Válaszcsapás második szezonja, még mielőtt megtudnánk, pontosan mi is a misszió, ki a gonosz.

hbo

A széria első része január 3-án este látható a magyar HBO-n, egy pakisztáni terrorista elleni hajszáról szól, aki komoly akcióra készül. A 24 című, nyolc évadot megélt sorozatra némiképp emlékeztető Válaszcsapás második évadja a Sky 2010-ben sugárzott, hat epizódból álló Strike Back-jének a folytatása, amely Chris Ryan regényein alapult (ez a brit különleges erők egykori operatív tisztjének írói álneve). Míg az előző szezon központi figurája John Porter volt - akit szintén a Section 20 operatív tisztjeként ismerhettünk meg -, az új évadban ez a karakter csak röviden jelenik meg, és a cselekmény középpontjában új szereplők, Stonebridge és Scott állnak.

hbo

A sztori szerint a Section 20 néven ismert terroristaelhárító szervezet a brit kormány irányítása alatt működő, szigorúan titkos elit katonai egység, amely magas kockázatú és kiemelt prioritású célpontokra specializálódott. A Válaszcsapás középpontjában a Section 20 két tagja áll: Michael Stonebridge (Philip Winchester), a csapat brit őrmestere és Damien Scott (Sullivan Stapleton), a Delta Force egykori tagja, akit az Egyesült Államok iraki inváziójának előestéjén fokoztak le és bocsátottak el az állományból. Ők ketten egy Latif nevű (kódnevén "Project Dawn"), könyörtelen, de intelligens terrorista nyomába szegődnek, aki egy sor nemzetközi szintű akciót robbant ki, beleértve a legmagasabb szinteken történő összeesküvést és a tömegpusztító fegyverek megszerzését.

A sorozat öt különálló történetből áll, amelyek mindegyike két-két epizódot ölel fel. A sorozat egzotikus helyeken játszódik, a cselekmény behálózza az egész világot: Indiától Dél-Afrikáig, Angliától Csecsenföldig. A dél-afrikai és magyarországi helyszíneken is forgatott Válaszcsapás felvételei 2011 februárjában kezdődtek, és a nyár végén fejeződtek be.