Autóbuszt robbantottak a szíriai fővárosban

robbantásos, öngyilkos merénylet, damaszkus, szíria, syria, terrorizmus
Vágólapra másolva!
Ismeretlen terroristák robbantottak fel egy autóbuszt Damaszkuszban pénteken - közölte a szír állami televízió. A több tucat áldozattal járó robbanásban rendőrök is meghaltak, az ország kormányellenes tüntetői szerint azonban a kormány rendezte meg az egész merényletet.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő robbantott fel egy autóbuszt Szíria fővárosában, Damaszkuszban - állítja a szíriai állami televízió. A beszámoló szerint a támadásban több tucat ember vesztette életét. A hatóságok szerint a robbantást "ismeretlen terroristák követték el" - írja a BBC.

Egy héttel korábban 44 ember halt meg egy másik robbanásban, amelyet a hatóságok szintén terroristák számlájára írtak. A forrongó ország lázadói azonban kételkednek a kormány verziójában, és azt állítják, hogy a hatalom rendezte meg a támadásokat, és így próbálja elterelni a figyelmet a kormányellenes tüntetésekről.

Forrás: AFP
A robbantás helyszíne

A támadás Damaszkusz Midan negyedében történt, ahol az elmúlt hetekben állítólag több nagyszabású kormányellenes tüntetés is történt. A szíriai tévé egy betört ablakú, vérrel összefröcskölt autóbuszt mutatott, amely a BBC szerint rendőröket szállított. A robbanásban a szíriai tévé szerint a rendőrök mellett civilek is megsérültek.

Szíriában jelenleg az Arab Liga megfigyelő missziója ellenőrzi, hogy a kormány betartja-e a megígért béketervet, de a misszió hatékonyságát sokan kérdőre vonják. Ellenzékiek szerint folytatódtak a megtorló intézkedések, és a tüntetéseket erőszakkal törik le, sokan meghaltak a közelmúltban is.