Vágólapra másolva!
A Haladás hivatalos honlapja szerint a labdarúgócsapat korábbi edzője, Aczél Zoltán beperelte a zöld-fehér klubot. Tóth Miklós ügyvezető megerősítette az értesülést, de azt nem árulta el, milyen indokkal perelt a bundabotrányban is érintett szakember.

"Helyesek az információk, megerősíthetem, Aczél Zoltán a munkaügyi bíróságon valóban beperelte a Haladást" - felelte a Haladas.hu érdeklődésére Tóth Miklós, a klub ügyvezetője. "A levél tartalmáról természetesen azonnal tájékoztattam a tulajdonosokat, és az ügyvédünket is. Azt, hogy milyen indokkal perelt Aczél, és mik a szándékai, nem szeretném elárulni, az ügyről ennél többet nem is kívánok mondani."

A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy - még a Siófok trénereként - 2009-ben elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzést.

Előbbi esetben az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor, míg utóbbi esetben - a gyanú szerint - a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

Decemberben előbb a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi tanácsa függesztette fel a sportszakmai tevékenység alól Aczélt, majd másnap a klub is szerződést bontott vele.