A netezők rémisztgetése miatt perelik a Symantecet

Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai bíróságon azért perelte be egy magánszemély a biztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec céget, mert vádjai szerint a cég védelmi szoftvereinek próbaverziói hamis riasztásokkal próbálják rávenni a felhasználókat a teljes verziójuk megvásárlására. 
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a Symantec ellen egy San Jose-ban lévő kerületi bíróságon nyújtott be keresetett egy washingtoni férfi. James Gross a hírügynökség szerint azért perelte be a céget, mert szerinte a Symantec biztonsági szoftvereinek próbaverziói a felhasználók számítógépeinek állapotáról félrevezető riasztásokat adnak.

A felperes szerint a cég ezekkel meg akarja rémiszteni a felhasználókat, hogy azok hajlandóak legyenek megvásárolni a szoftverek teljes, fizetős változatait. Gross jogi képviselője a Reutersnek úgy nyilatkoztak, hogy azért perelik be a szoftvercéget, mert az marginális problémákat is magas biztonsági kockázatúként tüntet fel biztonsági szoftvereiben, ezzel pedig félrevezeti a felhasználókat. A Symantec egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.