Utódot kap a Mitsubishi Outlander Genfben

Vágólapra másolva!
A Mitsubishi kivételesen az európai piacon kezdi meg vadonatúj szabadidő-autója bevezetését, a világpremier márciusban lesz.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mitsubishi

Az egyetlen rendelkezésre álló fotó alapján valószínűsíthető, hogy az új Outlandert tisztelhetjük a ma megjelent képen látható autóban. Mindenesetre a hasonlóság szembetűnő a novemberben, Tokióban kiállított PX-MiEV II szabadidő-autó tanulmánnyal, amely méretében és jellegében nagyon hasonlított az Outlanderre. A PX-MiEV egy olyan hibrid volt, amelyben a benzinmotor csak autópályán kapcsolódott be a hajtásba, egyébként csak az akkuk töltésére szolgált, vagy feltöltött állapotban még arra se. A hajtást két 81 lóerős villanymotor végezte, az átlagfogyasztás a gyár szerint a két litert sem érte el.

A Genfi Autószalonon bemutatkozó szériaváltozatról azt állítja a Mitsubishi, hogy egy "stratégiai fontosságú, innovatív prémium modell" lesz, egy olyan autó, amely a Mitsubishi formanyelvének átalakulását tükrözi. Ez a bemutató nyitja meg a Mitsubishi új, globális modelljeinek sorát, melyeknél elsősorban az új formanyelvre és a környezetbarát működésre koncentrálnak. Az új sorozat legfontosabb eleme azonban nem a képen látható SUV, hanem az idén érkező új Colt lesz, amely Mirage néven mutatkozott be novemberben Tokióban a PX-MiEV II mellett.