Három hét múlva megérkezhet az iPad 3

Vágólapra másolva!
A Wall Street Journal amerikai üzleti lap értesülései szerint az Apple legújabb táblagépe március 7-én kerül majd a boltokba, és támogatni fogja a 4G-s internetet is.
Vágólapra másolva!

A lap értesülései szerint az iPad 3 három hét múlva fog megjelenni az amerikai boltokban, az európai premierről pedig az újságnak sincs információja. A Wall Street Journal információi szerint az Apple új táblagépe már támogatni fogja a 4G-s mobilinternetet, amely már az otthoni széles sávú kapcsolatokkal azonos letöltési sebességet tud biztosítani majd a felhasználóknak olcsón. Az új technológia kiépítése világszerte - és Magyarországon is - mostanában kezdődött meg, és egyelőre kevés eszköz támogatja azt, még a legújabb iPhone sem képes erre.

A Guardian című brit napilap értesülései szerint az új iPadet már az iPhone-éhoz hasonló Retina képernyővel szerelik majd, amelynek felbontása négyszerese lesz az előző modellének, ami pengeéles képet, jól olvasható betűket eredményez. Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, a korábbi, kisebb felbontású modellekre írt applikációkat nem kell átírnia majd azok készítőinek.

Egy iMore nevű, az Apple termékeivel foglalkozó hírszájt szerint az új iPadben már nem kétmagos, hanem négymagos processzor dolgozik majd, ami a nagy teljesítmény mellett alacsony fogyasztást tesz majd lehetővé. Az Apple előző táblagépét, az iPad 2-t tavaly március 2-án jelentette be, az új modellről szóló híreket pedig a cég nem kívánta komomentálni. Az, hogy a cég valóban az új táblagépet bocsátja-e útjára március elején, várhatóan csak nem sokkal a premier előtt fog hivatalosan kiderülni.