Vágólapra másolva!
A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszik csütörtökön az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

Mocsai Lajos vezetőedző csapata szombaton kikapott a remekül hajrázó lengyel Kielcétől, de még így is a második helyen áll a B csoportban. A két együttes első, október 22-i veszprémi mérkőzésén a hazaiak 24-22-re nyertek. Lényeges lesz a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából, hogy az MKB az egymás elleni összevetésben jobbnak bizonyul-e a Medvegyinél. Ha nem, akkor az is előfordulhat, hogy a magyar bajnok nem jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Amennyiben a Veszprém pontot szerez, vagy úgy kap ki Csehovban, hogy az egymás elleni eredmények alapján jobb, mint az orosz gárda - ez egygólos vereséget vagy minimum 23 lőtt találat mellett kétgólos vereséget jelent -, akkor biztosan továbbjut.

"A következő meccs ugyanilyen nehéz vagy talán még nehezebb lesz, hiszen hazai pályán is éppen hogy csak meg tudtuk verni a kellemetlen védekezéssel és hatékony támadójátékkal operáló Csehovszki együttesét. Oroszországban eddig mindenki megszenvedett ellenük. Hét közben megyünk, az időeltolódás nehézségeivel is meg kell küzdenünk. De ehhez is hozzá kell szoknunk, meg kell mutatnunk, hogy fel tudunk állni ebből a fájó vereségből. Hiszen ha most szereznénk két pontot, még mindig bebiztosíthatnánk a csoportban a második helyünket" - írta a Vehir.hu portálon vezetett blogjában a csapat válogatott kapusa, Fazekas Nándor.

A B csoport állása a 8. forduló után:
1. Atlético Madrid (spanyol) 14 pont
2. MKB Veszprém 10
3. Füchse Berlin (német) 9
4. Kielce (lengyel) 8
5. Csehovszki Medvegyi (orosz) 7
6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 0

Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe

A program, 9. forduló:
Csehovszki Medvegyi - MKB Veszprém, csütörtök 16.00
Bjerrinbro-Silkeborg - Kielce, vasárnap 15.30
Atlético Madrid - Füchse Berlin, vasárnap 15.45

10. forduló (február 25., szombat):
Berlin - Silkeborg 14.30
Veszprém - Madrid 16.15
Kielce - Csehov 17.00