Gőzölgő Fesztivál: meleg sör, buli, adakozás

Gőzölgő Fesztivál, A korábbi Gödör klub helyén Akvárium Klub néven újranyílt Erzsébet téri kulturális centrum bejárata
Vágólapra másolva!
Igyunk meleg sört és a sípályák kedvenc italait, váljunk meg fölösleges téli ruhadarabjainktól, búcsúzzunk el az Amerikába induló The Moogtól és a magát lefagyasztó Erik Sumo Bandtől, illetve üdvözöljük ismét a berlini Rotfront zenekart! Csütörtökön délben nyit a Gőzölgő Fesztivál az Akvárium Klubban, a közös nevező a hideg.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön nyílik Budapest első téli gasztronómiai fesztiválja, a Gőzölgő Fesztivál, ahol négy napon keresztül mutatják meg magukat a főváros kedvelt kávézói, éttermei és borbárjai. Február utolsó hétvégéjén a hideg és a gőzölgő italok kötik össze őket, illetve a látogatókat, akik szabadtéren, hőgombák mellett, kerámia bögrékben ihatnak meleg és finom dolgokat az Erzsébet téri Akvárium Klub mellett.

Az Akvárium Klub feletti sétány faházainál többek között a következő forró ital- és ételkülönlegességeket lehet majd kapni: több száz fajta teát és kávét, pálinkával készült correttókat (rövid itallal turbózott espresso kávé), kakaókat, forró csokikat, rumpuncsokat, bombardinókat (az olasz sípályák kedvence: tojáslikőr brandyvel, rummal vagy viszkivel, tejszínhabbal, forrón), krampampulit, grogokat, forralt eperbort vagy akár meleg köleses sört. Lent, az Akvárium Klubban naponta délután 4 és 6 között az előzetesen regisztrálók számára barista bemutató és kávékóstoló lesz.

Téli ruhák a rászorulóknak

A fogyasztás közben jótékonykodni is lehet: a fesztiválra bárki bármilyen méretben elhozhatja megunt, kinőtt meleg ruháit. A nadrágok, cipők, csizmák, pulóverek, kabátok és a takarók a szervezők szerint olyanokhoz kerülnek, akiknek valóban szükségük van rá. Az adományokat a Léthatáron Alapítvány utcai szolgálata viszi ki Észak-Pesten, közterületen élő rászorulóknak, valamint a Népszigeten lévő éjjeli menedékhelyükön alvó hajléktalan embereknek. A gyűjtés vasárnap délután 4-ig tart.

Jön a Rotfront, lefagyasztja magát az Erik Sumo, elmegy a Moog

Esténként koncertek és lemezbemutatók várják a fesztivál látogatóit. Az első fellépő csütörtökön este a berlini Rotfront zenekar, amelynek két magyar tagja Gryllus Dorka és Wahorn Simon, bár előbbi most, hogy gyereket vár, szünetelteti rocker tevékenységét. A magát az emmigrantski raggamuffin stílusba soroló zenekar többféle műfaj ötvözetében - balkáni zene, ragga, metál, tangó, mű és autentikus cigánydal - tevékenykedik, és bár berlini székhelyű, rendszeres vendég Magyarországon.

Forrás: Erik Sumo Band
Az Erik Sumo Band bizonytalan ideig pénteken látható utoljára

Pénteken este az indie rockzenéé és az alternatív popé a terep: A kutya vacsorája közösködik a búcsúzó Erik Sumo Banddel, szombaton pedig a hamarosan Amerikába költöző The Moog, az Amber Smith és a Zombie Girlfriend lépnek fel. Utóbbinak lemezbemutató koncertje hallható majd az Akvárium Klubban. A koncertek este 9-kor kezdődnek, utánuk buli hajnalig. A négynapos fesztivált vasárnap táncház és esti chill out zárja. A koncerteket a Koncertblog élőben közvetíti majd.

Gőzölgő Fesztivál az [origo] szervezésében
Február 23. - február 26. - a standok 12.00 órától este 22.00 óráig várják a látogatókat, a belépés napközben ingyenes, az esti programokra 1500 forint.
Akvárium Klub - Erzsébet tér
www.gozolgo.hu

Forrás: MTI/Mohai Balázs