Már látszik a Zöld Pardon új helye

Vágólapra másolva!
A szórakozóhely biztosan újraindul, valószínűleg a Rákóczi hídnál, azon a helyen, amelyet korábban az önkormányzat felajánlott a Zöld Pardon vezetőségének.
Vágólapra másolva!

Lényegében eldőlt, hogy a Rákóczi híd budai hídfőjének lábánál lévő üres telken épül az új Zöld Pardon (ZP) - értesült több forrásból az [origo]. Az újbudai szórakozóhely üzemeltetői sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták az információt, azt mondták, hogy még semmi nem dőlt el. Annyit megerősítettek, hogy biztosan újraindul a szórakozóhely.

A XI. kerületi önkormányzat sajtóirodáján megerősítették az [origo]-nak, hogy közműbekötés zajlik a területen, amely nem az önkormányzaté, hanem egy portugál cég tulajdonában van.

Az újbudai önkormányzat sajtószóvivője az [origo]-nak azt mondta: nem érkezett építési engedély kérelem az érintett területre. Az [origo] a Fővárosi Vízműveknél is érdeklődött: adtak-e ki csatornázási engedélyt a Rákóczi híd budai hídfőjénél található területre. A cég kommunikációs munkatársa válaszában azt írta: Budapesten az ivóvíz-, illetve a csatornaszolgáltatást két különálló cég végzi, ezért utóbbival kapcsolatban a Fővárosi Csatornázási Műveknél kell érdeklődni.

Fotó: Magócsi Márton [origo]

Az újbudai képviselő-testület tavaly szeptemberben elutasította a Zöld Pardon közterület-használati kérelmét, így a szórakozóhely nem maradhatott a Petőfi híd budai hídfője mellett. A ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelték volna a területet.

Az önkormányzat kommunikációs vezetője, Milassin Levente korábban azt mondta, alapvetően nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel. Ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.

Az önkormányzat és a ZP közötti vitában felmerült az is, hogy a szórakozóhelyet költöztessék a Rákóczi híd mellé. Ezt az ötletet akkor a ZP vezetősége elvetette, arra hivatkozva, hogy szerintük a szórakozóhely a közlekedés és a zaj szempontjából ideális helyen van, és esetleges elköltöztetése több gondot okozna, mint amennyit megoldana.

Fotó: Magócsi Márton [origo]