2,5 millióba kerül a Volkswagen miniautója

Vágólapra másolva!
Idén 200 darabot szeretne eladni a hazai importőr az Up!-ból. Ősszel jön az ötajtós változat, jövőre pedig az elektromos kivitel.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a legkisebb Volkswagen modell hazai forgalmazása négyféle felszereltségi szinttel (take up!, move up!, high up!, white up!). Az egyelőre csak háromajtós karosszériával rendelhető városi kisautó árlistája 2,5 millió forinttól indul, egy háromhengeres, egyliteres benzinmotorral 60 lóerővel és meglehetősen puritán alapfelszereltséggel, a mechanikus klíma felára 150 ezer forint, a menetstabilizálóért (ESP) még 94 ezer forintot kérnek, de ha valaki egy pótkerékre vágyik, azért is plusz 14 ezer forintot kell még kifizetnie az alapáron felül.

A következő szintet a 2,7 milliós move up! kivitel jelenti, ebben már 75 lóerőt tud a háromhengeres benzinmotor és olyan "extrákkal" tud többet az alapváltozatnál, mint a zárható kesztyűtartó, színezett külső visszapillantó tükrök és kilincsek, osztott hátsó üléstámla vagy az utas oldali piperetükör. 2,9 millióba kerül az ugyancsak 75 lóerős high up! változat, amely a fentieken túl bőrborítású váltót és kormányt, fűthető első üléseket, elektromosan állítható külső tükröket, ködfényszórókat és könnyűfém kerekeket kapott. A csúcsváltozatot a white up! nevű felszereltségi szint jelenti 3,38 millióért, ebben már szériafelszereltség a klíma, a kivehető navigáció, a 16 colos könnyűfém kerekek és a sötétített hátsó ablakok.

Forrás: Volkswagen

Az Up! forgalmazásának elindításával egy időben jelentették be, hogy felkerült a Beetle legújabb generációja is a Volkswagen hazai árlistájára. A kisköbcentis turbómotorok megjelenésének és a regisztrációs adó csökkentésének köszönhetően a Beetle alapára jelentősen csökkent az elődjéhez képest, az új Bogár árlistája 4,8 milliótól indul egy 1,2 literes 105 lóerős benzines turbómotorral.

Forrás: Volkswagen