Különleges fotók készültek oroszlánokról

oroszlán, Will Burrard-Lucas, BeetleCam
Vágólapra másolva!
Ásító és húst marcangoló oroszlánok közvetlen közelről: távirányítható, hat keréken guruló fényképezőgépet vetett be egy angol természetfotós.
Vágólapra másolva!

2009-ben két angol fiatalember, a profi természetfotós Will Burrard-Lucas és testvére, Matt fotoszafarira indult Afrikába. Különleges fényképeket szerettek volna készíteni, és ehhez egy nem mindennapi kamerát terveztek. Tükörreflexes fényképezőgépet szereltek egy kis, hatkerekű terepjáró tetejére, amelyet távirányítással vezérelhettek.

A BeetleCam - azaz a bogárkamera, ahogy a szerkezetet nevezték - kiválóan megállta a helyét, amíg csak elefántokat és kafferbivalyokat fotóztak vele (pedig a kafferbivaly Afrika egyik legveszedelmesebb állatának számít), de csődöt mondott az oroszlánoknál. A fotósok elvesztettek egy fényképezőgépet, és a BeetleCam is szinte teljesen rommá tört az oroszlánokkal való első és egyetlen találkozáskor.

Will Burrard-Lucas
Will és Matt Burrard-Lucas a BeetleCam II-vel és a BeetleCam páncélozott változatával. Kattintson a képre!

A fényképészek hazatérve nagy sikerű könyvet adtak ki, és munkájukat bemutatták a televíziók és elterjedt a neten is. A testvérpár azonban nem volt teljesen elégedett: oroszlánbiztos berendezést akartak.

Will ezért 2011-ben két új BeetleCam építésébe fogott. Az egyik fejlettebb képességekkel rendelkezett, a másikat páncélburok borította. Ezután a két testvér visszatért Afrikába, hogy oroszlánokat fényképezzenek a kenyai Masai Marában. A készülékek kicsit viharvert állapotban ugyan, de túlélték az expedíciót, és a fotósok gyűjteménye számos kitűnő oroszlánfényképpel gazdagodott.

Will Burrard-Lucas
További közeli oroszlánfotók itt

Will Burrard-Lucas
További közeli oroszlánfotók itt

Will most a BeetleCam 3. generációján dolgozik, amelynek megtervezésekor felhasználja az előző két úton szerzett tapasztalatait.