Félmilliárd forintból bővítettek egy szálláshelyet Szarvason

Vágólapra másolva!
Új, korszerű apartmanházakkal és szolgáltatásokkal bővült a Liget Wellness és Konferencia Központ Szarvason, a szerdán átadott beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása mellett 570,5 millió forintból valósult meg - tájékoztatta az MTI-t Bogdán Tamás, a Liget Apartman Kft. ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

A beruházás keretében új turisztikai attrakciókkal is bővült a szolgáltatások köre, a Holt-Körös mellett új, kültéri gyógymedence, fél hektáros kalandpark, mellette canopy lesikló (drótkötélpálya) és íjászpálya épül, valamint egy több funkciós sportpálya. A hotel a beruházást követően 170 vendéget tud fogadni, az alkalmazottak száma 40 főre bővült.

A Liget Wellness és Konferencia Központ kihasználtsága 2011-ben éves átlagban 50-55 százalék között volt, ami húsz százalékkal több, mint 2010-ben. A szálláshely telítettsége főszezonban közelítette a nyolcvan százalékot, elő- és utószezonban 50 százalék volt, a téli hónapokban 20-30 százalék között alakult, a vendégkör 90 százaléka hazai turista volt.

Bogdán Tamás a 2011. évi árbevételről elmondta: sokkal kisebb mértékben nőtt, mint a vendégek száma, minimális volt a nyereség és a 2012-es üzleti évben sem számít a társaság jelentős bővüléssel. Hozzátette, hogy a csökkenő hazai fizetőképes kereslet a szálláshelyeken is érzékelhető, az üdülővendégek jóval kevesebbet fogyasztanak, mint két-három évvel korábban, és jelentős részük nem, vagy csak kevés egyéb szolgáltatást vesz igénybe. A Liget Apartman Kft. 2012-ben a szálláshely kihasználtság megőrzésével számol, valamint a fogyasztás bővülésével az új apartmanházak alacsonyabb árai és az egyedi turisztikai kínálat nyomán.