Sós fahéjas keksz

sós fahéjas keksz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz hűlési idő, plusz 12 perc sütési idő

Alapanyagok:

  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1 bő kiskanálnyi, nagyszemű só
  • 1 nagy evőkanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

Az alapanyagokat összedolgozom, fél centisre nyújtom, kiszaggatom, és visszahűtöm.

Hűtés után a lehető legvékonyabbra, körülbelül 3 milliméteresre nyújtom, formákat szaggatok belőle.

Tej, tojás és sok fahéj keverékével megkenem, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokon 12 perc alatt készre sütöm

Nádcukorral finomabb.