Vágólapra másolva!
Lionel Messi a Getafe elleni 4-0-s meccsen is gólt lőtt, ezzel már 39 bajnoki találatnál jár, összesen pedig 61 idénybeli gólnál, amivel az örökranglistán minden idők legjobbjai közé került.

Messi már a hatodik az európai góllövőket a klubszínekben egy szezonban szerzett találatok alapján rangsoroló lajstromban, amelyet a statisztikák szerint Gerd Müller vezet két magyar, Deák Ferenc és Zsengellér Gyula előtt.

A német csatár a Bayern München játékosaként az 1972/73-as idényben jutott el 67 gólig, Deák 1945/46-os szezonjában a Szentlőrinci AC bombázójaként 66-szor, Zsengellér pedig az Újpest futballistájaként az 1938/39-es bajnokságban 65-ször vette be az ellenfelek kapuját.

Messi azonban várhatóan mindenkit megelőz idény végéig, mivel a hátralevő hat bajnoki mellett még a spanyol kupadöntőn és legalább két Bajnokok Ligája-meccsen is betalálhat.

Az argentin a spanyol gólkirályi címért folyó különversenyben is jól áll, hiszen 31 bajnoki után két találattal előrébb tart, mint Cristiano Ronaldo, aki a szerda esti madridi rangadó, az Atlético és a Real összecsapása előtt 37 góllal követi Messit.