A U2 ihlette a Black Eyed Peas legnagyobb slágerét

Black Eyed Peas, Taboo, Bono, will.i.am
Vágólapra másolva!
Will.i.am dolgozott a 2009-es U2 lemez egyik dalán; ez a munka ihlette az I Gotta Feeling megírására, amiből aztán a világtörténelem egyik legnagyobb slágere lett. Az akkordmenetet egy az egyben a U2-tól lopta, de ezt őszintén be is vallotta Bonóéknak.
Vágólapra másolva!

Will.i.am társproducerként dolgozott a 2009-es U2-lemez, a No Line On The Horizon egyik dalán, az I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonighton. Jimmy Iovine legendás zeneipari guru, az Interscope kiadó vezetője kérte fel erre, és most ő árulta el a világnak, hogy miután két hétig a U2-számmal foglalatoskodott, Will.i.am hazatért Amerikába és ripsz-ropsz megírta az I Gotta Feelinget. "Az akkordmenet 100 százalékban a U2-tól jött. Will ezt el is árulta nekik" - mondta Iovine.

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin
Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

Az egészben az az ironikus, hogy a No Line On The Horizon elég gyenge eladásokat produkált, mármint ahhoz képest, hogy U2; illetve a single-ként kiadott az I'll Go Crazy... sem szerepelt túl jól a slágerlistákon. Az I Gotta Feeling viszont a popzene történetének egyik legsikeresebb slágere lett: világszerte több mint 13 millióan adtak pénzt azért, hogy birtokolhassák, többek között ez lett minden idők legtöbbet letöltött dala; 14 héten át vezette a Billboard-listát.