Vágólapra másolva!

Az utolsó harmad döntött a Rangers-Devils főcsoportdöntőn

A New York Rangers remek utolsó harmadának köszönhetően 3-0-ra nyert a vendég New Jersey Devils ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti döntőjének első mérkőzésén.

Az első két játékrészben nem esett gól, majd a záró harmad elején, közepén és végén betalált a Rangers, így vezetéshez jutott az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A vendéglátók svéd kapusa, Henrik Lundqvist 21 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

Keleti főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:
New York Rangers - New Jersey Devils 3-0

Marasztalták, mégis távozik posztjáról Dale Hunter, a Keleti főcsoport-elődöntőben kiesett Washington Capitals vezetőedzője. A szezon közben, novemberben kinevezett tréner jelezte főnökének, George McPhee-nek, hogy szeretne visszatérni családjához és juniorklubjához.

Hunter - aki játékosként is a fővárosiak emblematikus figurája volt, mezszámát visszavonultatták - a kanadai London Knight tulajdonosa, három gyermek édesapja, és van egy 2000 hektáros farmja, elmondása szerint nem tervezi, hogy visszatérne az NHL-be.

Az Alekszandr Ovecskinnel fémjelzett Capitals rosszul kezdte a szezont, emiatt edzőváltásra került sor, Hunter pedig a rájátszásba vezette a gárdát, ahol az első körben búcsúztatta a címvédő Bostont. A második körben aztán a keleti első New York Rangers hétmeccses párharcban jobbnak bizonyult.