Saját csapatát és az angolokat is leszólta Blanc

Vágólapra másolva!
Franciaország már nem vezető focihatalom Laurent Blanc szerint, aki az angolok játékát is bírálta, és bízik abban, hogy a többet futballozó csapat fog nyerni hétfő este.
Vágólapra másolva!

Az angolok ellen hétfőn délután 6-kor pályára lépő Franciaország szövetségi kapitánya, Laurent Blanc szerint az angolokkal szemben alacsony az elvárás, és régimódi taktikával fognak pályára lépni a 21 meccs óta veretlen franciák ellen.

"Ha az angolok játékfelfogásával játszanánk, akkor 0-0-ás döntetlennel végeznénk ma" - szólta le az angolokat Blanc a BBC szerint. "A belgák és a norvégok elleni meccsüket is megtekintettük. Nem az jött le, hogy mennyire eltökéltek lennének" - szúrt oda még egyet a francia kapitány. "A saját játékunkat fogjuk játszani, és bízunk benne, hogy az a csapat fog nyerni, amelyik többet fog futballozni" - tette hozzá.

Blanc kollégájáénak, Roy Hodgsonnak is odapirított: "Nekem már két éve ez a munkám, Hodgson csak nemrég kezdte. Nem könnyű dolog átverni az elképzeléseidet a játékosokon. Nincs sok időd velük dolgozni, és Hodgsonnak sokkal kevesebb ideje volt erre nálam".

A francia szövetségi kapitány azt is mondta, Franciaországot már nem tartja olyan futballnagyhatalomnak, mint Spanyolországot vagy Németországot. "Az emberek szerint csoportfavoritok vagyunk, pedig valójában a negyedik kalapból húztak ki minket. Emlékeztetnem kell arra, hogy már nem vagyunk ott az európai topcsapatok között" - jelentette ki.