Megy, mint a rakéta - Király-dicséret az Eb-labdának

Vágólapra másolva!
Király Gábor, az 1860 München kapusa szerint nem meglepő, hogy sok jó meccset hozott eddig a foci-Eb, mert ezúttal a labdával minden rendben van.
Vágólapra másolva!

"Minden tornára új labdát dobnak piacra, a mostani, amellyel a válogatottnál találkoztam, elég jóra sikerült" - nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak a 86-szoros válogatott kapus. "Nem szitál annyira, mint a világbajnokságon használt, ugyanakkor gyors, ütős, van húzása. Látható, hogy a kapusok magabiztosabban fogják."

Az Eb-n eddig még csak két 16-oson kívülről rúgott gól esett, Király ennek ellenére úgy látja, hogy a támadók bátrabban tüzelnek. "Ez a labda megy, mint a rakéta, tehát ha jól eltalálják, sarokra megy a lövés, és nehéz védeni."

Király Gábor több angol (Crystal Palace, West Ham United, Aston Villa, Burnley) és német (Hertha BSC, Bayer Leverkusen, 1860 München) csapatban is megfordult, és ezen országok válogatottjainak drukkol az Eb-n.


"A német és az angol válogatott is jól kezdte a tornát, ami biztató a további szereplést illetően. Ugyanakkor azt érzem, hogy az angolok még nem álltak össze igazán, a németek pedig még nincsenek csúcsformában. Szimpatizálok mindkét csapattal, bízom benne, hogy sokáig harcban lesznek" - fogalmazott a kapus.