Ez már totális kudarc - Van Marwijk önkritikus, Bento a hitet élteti

Vágólapra másolva!
A három vereséget már abszolút kudarcnak fogja fel Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya, aki szerint ezen az Eb-n semmi sem működött csapatánál. A portugál szakvezető, Paulo Bento szerint munkával és hittel sikereket lehet elérni.
Vágólapra másolva!

Nézze meg a meccs góljait!

Olvassa el a percről percre tudósítást is!

Nézze meg a meccs képeit!

Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya nagyon csalódott volt a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulóját követően, miután együttese 2-1-re kikapott Portugáliától, és pont nélkül búcsúzott a kontinensviadaltól.

"Elbuktunk. Háromszor is kikaptunk, ez már totális kudarc" - mondta közvetlenül a mérkőzés lefújása után. "A Dánia elleni vereséget nehéz volt feldogozni, azt pedig tudtuk, hogy a németektől ki lehet kapni. Intenzíven kerestük a megoldásokat, próbáltuk kitalálni, hol mit lehetne javítani, de semmi sem működött."

"Mindannyian rosszul játszottunk, sokkal jobb teljesítmény kellett volna, hogy ne kapjunk ki háromszor" - jegyezte meg a holland gól szerzője, Rafael van der Vaart.

"Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk megtartani a labdát, nem tudtuk irányítani a játékot, és teret adtunk a holland kontráknak" - értékelt Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya.

"A második félidőben már jobbak voltunk, Nani korábban is eldönthette volna a mérkőzést. Igazságos győzelem született, bebizonyítottuk, ha van munka és hit a játékosokban, akkor egy elveszített nyitómérkőzés ellenére is elérhető a negyeddöntő."