Vágólapra másolva!
A legrangosabb bajnokságokban még mindig szünet van Európában, de a nemzetközi kupákban egyre több csapat kezdi el a szezont, így heti világválogatottunkat is nagyrészt a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezői alapján állítottuk össze. A középpályán ott van a magyar Gruborovics Tamás is.

Kapus
Jonathan Joubert (luxemburgi, Dudelange): A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a luxemburgi bajnokcsapat okozta a legnagyobb meglepetést azzal, hogy otthon legyőzte az osztrák Red Bull Salzburgot. A hazaiak kapusa, a válogatott Joubert mindent védett, így a salzburgiak kínos vereséget szenvedtek.

Hátvédek
Fágner (brazil, Vasco de Gama): A brazil bajnokságban kezdenek felpörögni az események, a múlt héten két fordulót is rendeztek, és a Vasco da Gama mind a két mérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg. A jobbhátvéd Fágner a Sao Paulo FC ellen győztes találatot ért el, a Santos ellen pedig gólpasszt adott.

Jozef Piacek (szlovák, MFK Zilina): A szlovák bajnokcsapat a Bajnokok Ligája selejtezőjében alaposan megizzadt az izraeli Hapoel Kiryat Shmona ellen. Hogy a zsolnaiak végül mégis előnnyel várhatják a visszavágót, az középhátvédjüknek, Piaceknek köszönhető, aki nyolc perccel a lefújás előtt betalált.

Edwin Ouon (francia, AEL Limasszol): A ciprusi bajnokcsapat egyelőre még messze van attól, hogy az APOEL nyomdokaiba lépjen a BL-ben, de az első lépést megtette. A selejtező második fordulójában 3-0-ra verte az északír Linfieldet, és a második gólt a csapat francia középhátvédje érte el.

Vedran Corluka (horvát, Lokomotiv Moszkva): Valószínűleg minden futballista arról álmodik, hogy új csapatában győztes góllal mutatkozik be, ez még egy sokat látott profi számára is remek érzés lehet. Az Eb-n is szerepelt horvát bekk a héten debütált a Lokomotivban, és a fővárosiak az ő góljával nyertek idegenben 3-2-re.

Középpályások
Douglas (brazil, Corinthians): A Sao Pauló-i klub a Libertadores-kupa megnyerése után a hazai bajnokságban is kezd formába lendülni. A múlt héten előbb idegenben győzte le 3-0-ra a Flamengót, a jobbszélső Douglas két találatával, majd a focista pár napra rá a Portuguesa ellen pontot érő gólt szerzett.

Gruborovics Tamás (magyar, JJK): Továbbra is kiváló formában futballozik a magyar középpályás, aki vezeti a finn bajnokság góllövőlistáját, és a nemzetközi színtéren is remekel. Az Európa Liga selejtezőjében a Zeta Golubovci ellen mesterhármast ért el, és a JJK így 3-2-re nyerni tudott.

Pim Bouwman (holland, Inter Turku): A turkui együttestől nem kis bravúr volt, hogy idegenben 1-1-es döntetlent ért el a holland Twente ellen az Európa Ligában. A finnek találatát ráadásul egy holland középpályás érte el, a 21 éves Bouwman ezzel alighanem felhívta magára a figyelmet hazájában is.

Gevorg Gazarjan (örmény, Metalurh Doneck): Az ukrán együttes aratta a legnagyobb győzelmet az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában, a doneckiek 7-0-ra verték a montenegrói Cselik Niksicset. A gólzáporos diadalból az örmény balszélső, Gazarjan mesterhármassal vette ki a részét.

Csatárok
Alexander Frei (svájci, FC Basel): A 33 éves csatár továbbra is remek formában futballozik. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a bázeliek az ő két góljával verték idegenben a Flora Tallinnt, majd a Luzern elleni bajnokin is eredményes volt.

Juho Mäkelä (finn, Helsingin JK): A finn bajnokcsapat már a BL selejtezőjének következő fordulójában érezheti magát, miután az első meccsen 7-0-ra verte az izlandi KR Reykjavíkot. Mäkelä ezen a találkozón mesterhármast ért el, majd az ő gólja döntötte el a Haka elleni rangadót.

www.globalsoccerapp.com