Extrém élmény-turmix a Balatonnál

Kajakozás a Balatonon, Balaton-átevező túraverseny
Vágólapra másolva!
Vízről, lóhátról és túrázva ismerheti meg a Balatont és a Balaton-felvidéket, aki részt vesz a hatnapos Balatoni élmény-turmix nevű kalandtúrán, ahol nem csak a sporté a főszerep, hanem a látnivalóké, az extrém programoké és a gasztronómiáé.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Lehotka László


Egyedülálló programot kínál vendégeinek egy magyar utazási iroda, amely egy hatnapos körút alatt egészen más szemszögből mutatja be a Balatont és környékét. A túra során a résztvevők kajakkal, lóháton és gyalogosan fedezhetik fel a tó legszebb látnivalóit és közben a vidék legfinomabb fogásait kóstolhatják a nap végén.

Itt nem sátraznak, jacuzziznak

Szintén különlegességnek számít a hasonló kalandtúrákhoz képest, hogy itt a résztvevők nem kempingekben, sátrakban, hanem színvonalas panziókban pihenhetik ki a fáradalmakat, ahol különféle extra szolgáltatások - szauna, jacuzzi - szolgálják a teljes feltöltődést a másnapi túrára.

A túra Balatonfüredről indul és a Tihany-Zánka-Badacsony-Gyenesdiás-Zalavár útvonalon egészen a Kis-Balatonig evez a csapat, közben megállnak a Balaton néhány emblematikus pontján, ahol délutánonként izgalmas és extrém programok várják a jelentkezőket.


Sziklát másznak, lovagolnak és eveznek
Az első szakasz Balatonfüredtől Sajkodig tart a tihanyi őslevendulás közbeiktatásával. Ezután a Bázsai-öböltől Zánkáig vezet az út, ezen a napon délután pedig sziklamászás szerepel a programban. Következik a Zánka-Badacsony, majd a Badacsony-Gyenesdiás szakasz, utóbbi helyen a közeli lovardából kiindulva lóháton - vagy gyakorlat híján lovaskocsin - fedezik fel a környéket a vendégek.


Az ötödik nap programja a Keszthelyi-öböl bejárása, majd egy látogatás következik a fenékpusztai kutatóállomásra, ahol mindenki megtudhatja, hogyan is zajlik egy madárgyűrűzés. Az utolsó napon az Európában is egyedülálló Kis-Balatonon tesznek egy 2-3 órás evezős túrát a kirándulás résztvevői. Ezen a szakaszon különös figyelemre van szükség a vadvilág védelme érdekében.

Az egyes napok végén különleges kulináris élményekben lehet része a túrázóknak, van halászlé party, bortúra, kerti grillezés, valamint bio-alapanyagokból készült, igazi reform ételeket kóstolhatnak vegetáriánusok és húsimádók egyaránt.