Gyógyvízzel csábítjuk a horvát turistákat

Vágólapra másolva!
Mintegy 40.000 önkéntes turista segíti a Horvátország és Magyarország közti társadalmi kapcsolatok alakulását és a Magyarországra áramló horvát turizmus élénkítését egy különleges program keretében.
Vágólapra másolva!

A 'víz, ami összeköt' nevű akció küldetése, hogy a mindkét országban nemzeti kincset jelentő vizekre alapozva, a turizmuson keresztül is szorosabbra fűzze a kapcsolatokat. Ennek jegyében a Horvátországba 2012. augusztus 13. és 2012. szeptember 2. között nyaralni induló, játékosan "nagykövetekké" kinevezett magyarok azt kapják feladatul, hogy vigyék hírét termál- és gyógyvizeinknek horvát vendéglátójuk számára. Ennek részeként nemcsak egy, a Széchenyi fürdőből származó gyógyvízzel töltött palackot, de a 'víz, ami összeköt' 21 csatlakozott partnerének 15% és 25% közötti utazási kedvezményét is átnyújtják a horvát fél számára.

A program amellett, hogy a horvát lakosság figyelmét a magyarországi wellness- és gyógyturizmusra irányítja, a magyarokat is a vízkincsek és az Adria épségének-szépségének megőrzésére szólítja fel.

A tavalyi évben 328.000 magyar turista kereste fel Horvátországot, míg Horvátországból csak mintegy 69.000 szabadidős turista érkezett hozzánk. Mivel a horvát utazók közel 40%-át a víz, azaz a wellness- és gyógyturizmus csábítja Magyarországra, a 'víz, ami összeköt' program fontos szerepet tölthet be a magyarországi vízkincsekre építő turizmus további élénkítésében - olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

Az akcióról további részletek itt.