Kigyulladt egy ajkai iskola pincéje

Vágólapra másolva!
Füsttel teltek meg az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola termei, miután tűz ütött ki az épület pincéjében hétfőn. Az épületben tanuló 350 diákot a sportpályára menekítették. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, senkinek nem esett baja.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy ajkai iskola alagsora hétfőn, 350 tanulót menekítettek ki az épületből - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A diákokat a tűz miatt az iskola sportpályájára küldték, senkinek nem esett baja.

Bakos György, a megyei katasztrófavédelem szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy 10.45-kor kapták a riasztást, miszerint az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Móra Ferenc utcai épületének alagsorában tűz ütött ki. A lángok egy apró, 3-szor 3 méteres helyiségben keletkeztek, a tűzoltókat kettes, kiemelt fokozatban riasztották.

A helyszínre Ajkáról, Pápáról és Veszprémből is érkeztek tűzoltók, de a helyszínre vonult a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is. Mint kiderült, egy tornafelszereléseket tároló szoba gyulladt ki, de a gyors reagálásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épület többi részére. A tűzoltók a lángokat megfékezték, kora délután már az épület átszellőztetése zajlott.

A gyerekek kora délután is kint voltak a sportpályán, mivel az épület több helyisége füsttel telt meg - tette hozzá a szóvivő. Bakos az [origo]-nak azt mondta, hogy mivel jó idő van, a gyerekek az udvaron feltalálják magukat. Azt viszont, hogy délután folytatódik-e még a tanítás, nem tudta megmondani.