A fekete sereg vezére bánja, hogy nem fizetett a rendőröknek

M. Róbert  a tárgyaláson. Megszűnik az előzetes letartóztatása és házi őrizetbe kerül 2008. szeptember 19-én M. Róbert, az alvilágban "fekete seregként" számon tartott bűnözői csoport feltételezett vezetője
Vágólapra másolva!
Nagy harcot vívott Vizoviczky Lászlóval az éjszakai életben, és örül a rendőri korrupciót feltáró nyomozásnak Magyar Róbert, a fekete sereg egykori vezére, akit a múlt héten hoztak haza Magyarországra. A Blikknek adott interjúban azt mondta, hogy őt is keresték meg rendőrök korrupciós ajánlattal, de ő sajnos nem állt kötélnek.
Vágólapra másolva!

"Az volt a baj, hogy nem mondta senki, hogy rendőröket is lehet alkalmazni" - nyilatkozta a Bliknek korábbi alvilági ügyeiről Magyar Róbert, a fekete sereg egykori vezetője. A maffiózó, akit életfogytig tartó börtönre ítéltek, a börtönből adott interjút a lapnak, amelyben magát ártatlannak állította be, de az éjszakai életben betöltött szerepéről és konfliktusairól is beszélt.

Magyar azt állította, hogy különböző diszkók üzemeltetése során korábban ő is összetűzésbe került Vizoviczky Lászlóval, a budapesti éjszakai élet központi figurájával, akit a nyáron kirobban rendőri korrupciós botrány miatt vettek őrizetbe. A fekete sereg vezetője szerint Vizoviczky őt is megpróbálta félreállítani, amikor versenytársak lettek. "Örülök a híreknek, hiszen összefüggenek az én ügyemmel" - mondta a Vizoviczky elleni nyomozásra utalva.

Magyar szerint amikor Budapesten diszkót nyitott, Vizoviczky "számon kérte", plakátjait leragasztatta, fellépőit "elcsalta", és a nyitóbulira rengeteg rendőrt küldött rá, majd nyomozókat is ráuszított. Magyar ma már sajnálja, hogy ő nem alkalmazott rendőröket, ahogyan a gyanú szerint Vizoviczky tette. "Voltak jelek, megkeresett egy rendőr, hogy (...) adjam le a részét, de nemet mondtam. Ez lett a vesztem" - nyilatkozta a Blikknek.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Magyar Róbert a bíróságon

Magyar Róbert az ellene hozott ítélet szerint fénykorában igazi alvilági maffiavezér volt, aki közel ezer embert tudott megmozgatni, védelmi pénzeket szedett, lányokat futtatott, egy embert kivégeztetett, és az olajügyekbe is belekeveredett. A lapnak tagadta mindezt, szerinte a rendőrök faragtak belőle maffiavezért.

Letartóztatásáról elmondta, hogy Spanyolországban kidobóként dolgozott diszkókban, és hamis személyazonosságával sokáig fel sem tűnt a hatóságoknak. Azt mondta, nagyon jól érezte magát a riviérán, idejét kickboxolással, jetskizéssel töltötte. Egyszer aztán elfogták, ujjlenyomatot is vettek tőle, és akkor kiderült, hogy valójában Magyarországon körözött bűnöző.