Telki lakói a leggazdagabbak

Vágólapra másolva!
Továbbra is Telki lakóinak a legnagyobb a vásárlóerejük Magyarországon, a második Csopak, a legszegényebbek Tiszabőn élnek.
Vágólapra másolva!

Továbbra is Telkiben a legnagyobb a vásárlóerő Magyarországon, a második helyen Csopak, a harmadikon Üröm áll - derül ki a GfK csütörtökön bemutatott 2012-es vásárlóerő-tanulmányából. A vásárlóerő az adózás után egy főre jutó, rendelkezésre álló, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti.

Magyarországon a tavalyi 5036 euró után 2012-ben átlagosan 4884 euró az egy főre jutó elkölthető jövedelem, ami nem éri el a 1,5 millió forintot - mondta el Dörnyei Otília, a GfK Hungária piackutató intézet ügyfélkapcsolati igazgatója a GfK csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A legszegényebb települések listáján sincs változás: Tiszabő, Alsószentmárton és Szendrőlád lakói a legszegényebbek.

A vizsgált 42 európai ország listáján Magyarország a tavalyi 29. helyről a 31. helyre csúszott, ezzel Lettország és Horvátország mögé került - ismertette az európai adatokat Kozák Ákos, a társaság ügyvezető igazgatója.