Vágólapra másolva!
A US Open-nyolcaddöntő óta nem lépett pályára az amerikai Mardy Fish, aki augusztusban szívpanaszok miatt visszalépett a Roger Federer elleni mérkőzéstől. Az egykori top10-es játékos idén már biztosan nem teniszezik, és nagy kérdés, visszatér-e még egyáltalán a pályára.

A 30 éves Fish tavasszal két hónapot már kihagyott, mert éjszakánként arra ébredt, háromszor gyorsabban ver a szíve, mint általában. Először a februári, svájciak elleni Davis-kupa-mérkőzés alatt érezte magát rosszul, majd Indian Wellsben, Miamiban és Houstonban is.

Az orvosok szívritmuszavart állapítottak meg nála, így egy kisebb műtéten is átesett, de nem javult az állapota. Az augusztusi amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntője előtt ismét rosszul lett, így visszalépett a Roger Federer elleni mérkőzéstől.

Idén mindössze 32 meccset játszott, így a tavaly szeptember világranglista-7. helyről a 26. pozícióba csúszott vissza.

A hírek szerint elképzelhető, hogy befejezi pályafutását, a komolyabb problémáról árulkodik Rafael Nadal Facebook-bejegyzése is, amelyben támogatásáról biztosította, és azt írta: "Remélem, hamarosan jobban leszel!"