Fémhulladékot kapott disznóért

Vágólapra másolva!
Nem volt pénze vevőinek, ezért fémhulladékkal fizettek - állította egy sertéstenyésztő, miután a NAV lefoglalta a tanyáján talált fémet. Akár tízmillióra is bírságolhatják.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az 51-es főút mellett, az egyik tanyán közérdekű bejelentés alapján ellenőrzést végeztek, és a magánterületen kb. 80 tonna illegális fémhulladékot találtak. Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy a fémet az általa tenyésztett sertésekért cserébe kapta a vevőktől, akik így fizettek.

A tanya udvarából, és az istállókból fémfeldolgozásra használatos szerszámok, valamint fém préselésére szolgáló présgépek, súlyzós és ipari mérlegek is előkerültek, ezért felmerült a gyanú, hogy a telepen engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységet is végeznek.

A megtalált, majdnem 5 millió forint értékű fémhulladék engedélyköteles anyagnak minősül, azonban a gazdának ilyen engedélye nem volt, ezért a pénzügyőrök a fémet lefoglalták és elszállították a tanyáról. Az ügyben fémigazgatási eljárás indult az elkövetővel szemben, amely akár 10 millió forint bírság kiszabásával is végződhet.