Kétszintes ház égett a XIII. kerületben

Tűz, XIII. kerület, budapest, Reitter Ferenc utca, Az épület teteje mintegy 250 négyzetméteren égett le. A házból 66 lakót menekítettek ki a tűzoltók
Vágólapra másolva!
A tűzoltók több lakót légzőkészülékkel kísértek ki a Reitter Ferenc utcai házból. Hat lakás lakhatatlanná vált. Az [origo]-nak a ház több lakója is megerősítette, hogy a padláson laktak emberek, és azt gyanítják, hogy ők okozhatták a tüzet.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy kétszintes lakóépület a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában csütörtök hajnalban. Az épület teteje mintegy 250 négyzetméteren égett, a lángokat már megfékezték, de az utómunkák még tartanak.

A tűzoltók 65 lakót kísértek ki a lakóházból, többeket légzőkészülékkel. A mentés közben egy tűzoltó bokasérülést szenvedett, őt kórházba szállították. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az [origo]-nak elmondta: a megsérült tűzoltót bokaficammal kezelték, de jól van, és már kiengedték a kórházból.

A házban hat lakás vált lakhatatlanná, nyolc lakó nem tudott visszaköltözni. Két lakó elhelyezésében segít az önkormányzat, a másik hatnak van hol laknia átmenetileg.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Az [origo] helyszínen lévő tudósítója azt látta, hogy a háromszintes önkormányzati társasház tetőszerkezetének jelentős része teljesen leégett. A tűznek nem látni nyomát az utcafronton, a belső udvaron azonban jól látható a pusztítás.

Az egyik második emeleti lakás tulajdonosa, Tibor az [origo]-nak azt mondta, mostanában festette ki a lákását, mert beázott. A napokban többször is hazajött, hogy kiszárítsa a falakat, de ma reggel azzal hívták, hogy "leégett a ház". Ő nem tartózkodott ugyan a lakásában a tűz idején, de azt mondta, szerinte "a tetőre beköltözött csövesek okozták a tüzet, biztosan eldobhattak valami csikket".

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Az [origo]-nak a ház több lakója is megerősítette, hogy a padláson laktak emberek, felhordtak maguknak különböző bútorokat. "Még tévéjük is volt, valahonnan loptak az áramot" - mondta a szintén ott lakó Ágnes. Hajnali fél háromkor nagy kiabálásra ébredtek, és mezítláb szaladtak ki az udvarra. A rendőrök a falaktól távol kísérték őket, mert a tetőről hullott le az égő zsarátnok. Hasonló élményekről számolt be az első emeleten lakó Krisztián. "Az élettársam pofozott fel, akkora sokkot kaptam, amikor szóltak a tűzoltók, hogy meneküljünk a lakásból" - mondta az [origo]-nak a láthatóan még mindig sokkos állapotban lévő, remegő kezű Krisztián. A lakók azt mondták, az önkormányzat küldött egy buszt, amelybe beülhettek, és takarókat is kaptak, hogy ne fázzanak takarókat.

A tűzoltók még a kora délelőtti órákban is a helyszínen voltak, és a lakók beszámolója szerint kutyákkal keresték égésgyorsítókat, de a szándékosságot kizárták.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
További képekért kattintson a fotóra!