Izrael befejezheti a légicsapásokat

Vágólapra másolva!
A két fél között közvetítő egyiptomi elnök szerint kedden véget érhetnek az izraeli légicsapások. Közben a Hamász Jeruzsálemet lőtte.
Vágólapra másolva!

Várakozásaim szerint Izrael kedden befejezi a légicsapásokat a Gázai övezet ellen - közölte a BBC szerint Mohamed Murszi, a felek között közvetítő egyiptomi elnök. A közleményt azt követően adták ki, hogy Izrael szárazföldi hadműveletet helyezett kilátásba.

Az AP szerint kedd délután nagy robbanást lehetett hallani Jeruzsálemben. A robbanással egy időben a Hamász katonai szárnya bejelentette, hogy egy nagy hatótávolságú, M75 típusú rakétát lőttek ki Jeruzsálemre. Miki Rózenfeld, az izraeli rendőrség szóvivője azt közölte, hogy a városban nem csapódott be lövedék, és keresik a robbanás helyét.

Kedden közölték, hogy Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a kelet-ázsiai országok phnompeni csúcstalálkozójáról Jeruzsálembe, Rámalláhba és Kairóba utazik. Clinton a térség vezetőivel találkozik majd, kezdve az izraeli partnereinkkel, hogy konzultációkat folytasson a gázai helyzetről.

A vizit célja az erőszak fokozatos mérséklésének és egy olyan tartós megoldásnak a támogatása, amely véget vet az izraeli városok elleni rakétatámadásoknak, és szélesebb vonatkozásban is helyreállítja a nyugalmat.

A palesztinok és az izraeliek közötti újabb konfliktus szerdán robbant ki. Eddig több mint 110 palesztin és három izraeli halt meg a bombázásokban.