Vágólapra másolva!
Kereken száz nappal ezelőtt mutatkozott be Tito Vilanova az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadján, a vezetőedző ez alatt az időszak alatt 85,7 százalékos hatékonysággal dolgozott.

A klub hivatalos honlapjának összegzése szerint a 44 éves szakember irányításával a csapat eddig 21 mérkőzést játszott, 18-at megnyert, egyszer döntetlenre végzett, és két alkalommal szenvedett vereséget.

A Vilanova-érában az együttes 61 gólt szerzett, ez mérkőzésenként 2,9-es gólátlagot jelent. A gólok több mint egyharmadát, egészen pontosan 23-at Lionel Messi jegyez. A legutóbbi három Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó argentin focista - mint a mezőnyjátékosok közül a legtöbbet foglalkoztatott - összesen 1741 percet töltött a pályán, őt csak a kapus Víctor Valdés előzi meg, aki - egyetlen kupameccset kihagyva - 1800 percet játszott.

Vilanova egy rekordot máris a magáénak tudhat: a Barcelona még soha nem kezdte ilyen jól a bajnoki szezont. A csapat az eddigi 13 összecsapásából 12-t megnyert, egyszer pedig döntetlenre végzett. Ezzel a mérleggel ráadásul beállította a vonatkozó spanyol rekordot is, amelyet eddig egyedül tartott az ősi rivális Real Madrid az 1991/92-es szezonban mutatott hasonlóan nagyszerű rajtjának köszönhetően.