Beteg gyerekekkel sem kivételez a Ryanair

Keresi a kibúvót a Wizz Air a Ryanair gyilkos szorításából, fapados háború
Vágólapra másolva!
Újabb médiavisszhangot kapott a szigorú csomagkezeléséről ismert ír légitársaság. A Ryanairt ezúttal amiatt kritizálják, hogy egy komoly betegségekkel küzdő gyerekcsoportot a csomagjaik átpakolására köteleztek, miután a poggyászok túlsúlyosak voltak.
Vágólapra másolva!

A beteg gyerekekből álló csoport tagjai Dublinból utaztak a párizsi Disneylandbe az ír Nemzeti Bátorság Gyermekei díjazottjaiként - írja az ír Independent. A repülőtérre való megérkezésük után azonban néhányuk feladott csomagja túllépte a megengedett határt. Az egyik csomag például hat kilogrammal mutatott többet, így 120 eurót kellett volna rá pluszban fizetni. Két szülő segített, hogy a csomagok átrendezésével, megosztásával elkerüljék a pótdíjat.

Az Ossz Meg Egy Álmot Alapítvány, amely ünnepséget szervezett a gyermekek tiszteletére, gyalázatosnak nevezte a történteket. A Ryanair viszont közleményében - amelyben elnézést kért az okozott kényelmetlenségért - örömének adott hangot, hogy a csomagok átrendezésével sikerült elkerülni a pótdíj megfizetését.