Remény csillant a bankoknál

Vágólapra másolva!
Jól nyitotta az amerikai nagybankok gyorsjelentési szezonját a Wells Fargo. Nyereség és bevétel sorokon is meghaladták az elemzői várakozásokat a hitelező negyedéves számai.
Vágólapra másolva!

A vártnál jobb negyedik negyedéves számokat tett közzé az amerikai nagybankok közül elsőként jelentő Wells Fargo. Az óriásbank egy részvényre jutó eredménye a 89 centes Bloomberg konszenzussal szemben 91 cent lett, bevétele pedig a várt 21,29 milliárd dollárral szemben 21,9 milliárdra bővült. A nettó eredmény is jó lett, 5,1 milliárd dollár, ami 24 százalékkal múlja felül a tavalyit.

Historikus összevetésben külön örömre adhat okot a negyedéves teljesítmény, hiszen 91 centnél magasabb EPS-re még nem volt példa, sőt 2009 negyedik negyedéve óta nem volt ilyen erős a bevételi sor. A profitabilitással kapcsolatban azonban vannak kétkedők, a Fed decemberi döntése alapján ugyanis alacsonyabb marginnal helyezheti ki jelzáloghiteleit a bank.

A pénzintézet továbbbővítette palettáját, az értékpapírokhoz kapcsolódó szolgáltatásait gyarapította a társaság. A stratégiát az elemzők is értékelik, a legnagyobb elemzőházak egyaránt pozitív véleményt alkotnak a bankpapírról.

Bár a nyitás előtti kurzus egyelőre nem mutat nagy optimizmust, jól hathat az árfolyam alakulására a gyorsjelentés. A 2012-es acélos teljesítmény folytatásában bizakodnak a befektetők, akkor 24 százalékot ralizott a részvény.

Wells Fargo (NYSE)