Vágólapra másolva!
Március negyedikéig kapott haladékot az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, hogy kifizesse tartozását két spanyol válogatott játékosának, Alexandrina Barbosának és Silvia Navarrónak. Ha ez nem történik meg, mindketten szabadon igazolhatóak lesznek, és már a Fradi elleni csoportmérkőzésen sem lépnek pályára Dabason.

A ProSport című román sportnapilap értesülése szerint az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatának két spanyol légiósa, Alexandrina Barbosa és Silvia Navarro feljelentette a klubot a Román Kézilabda Szövetségnél. A két játékos azt sérelmezi, hogy több mint két hónapja nem kapott fizetést.

"Miután a két kézilabdázó bértartozása meghaladja a hatvan napot, valóban van arra lehetőség, hogy a szövetség felbontottnak nyilvánítsa a szerződésüket. A Valcea március 4-éig kapott haladékot, ha addig nem fizet, a két játékos szabadon igazolhatóvá válik" - erősítette meg a szövetség részéről Mihai Marinescu.

Ez azért fontos, mert a BL-középdöntőből való továbbjutásra még esélyes románok a jelenleg hibátlanul csoportelső Ferencvárossal is játszanak még, ráadásul öt nappal a megadott határidő után Dabason.

Navarro kevesebb lehetőséget kap ugyan, de Barbosa abszolút alapembernek számít, eddig 22 gólt szerzett a BL-ben, ebből hetet a Fradinak dobott a hazai összecsapáson.

A lap úgy tudja, a csapat sokadik kapusa, a francia válogatott Amandine Leynaud már megállapodott a macedón Vardar Szkopjével, de a Valcea vezetői ezt nem erősítették meg.