Vágólapra másolva!
A fájdalom ébresztette Manu Tuilagit, Anglia legyőzte a franciákat a Six Nations rögbitornán.

Anglia 23-13-ra legyőzte Franciaországot a Six Nations rögbitornán Twickenhamben, a győzelmet elsősorban a véres mezű Manu Tuilaginak köszönhette. A brutális, 110 kilós támadó vitte be az egyetlen célt az ellenfélnek, pedig akkor már igen megtépázott volt, mindjárt az első ütközésnél félig leszakadt a bal füle.

"Louis Picamoles könyöke tarolt le, borzalmasan fájt, éreztem, hogy erősen vérzem is. Ez egy kicsit felébresztett. Pont az ilyesmire van szükséged, egy nagy ütés ráhangol a meccsre" - mondta Tuilagi.

"Az orvos össze akarta varrni a sebet, kiabált, hogy jöjjek le. Mire azt mondtam, doki, doki, doki! Csak kötözze be! Nem tudtam, mennyire súlyos, dolgozott bennem az adrenalin. Az öltözőben sem hittem a szörnyülködő srácoknak, de mikor megláttam magam a tükörben, arra gondoltam: Eh, a dokinak igaza volt."

Forrás: AFP/Franck Fife

Végül 19 öltéssel kellett visszavarrni a félig leszakadt fület. Tuilagi eddigi rekordja kilenc öltés volt "amikor eltört a szemgödröm és az arccsontom egyszerre. Egyszer pedig, otthon, Szamoában megharapott egy kutya. Ha egy olyan családot látogatsz meg, ahová magaddal kell vinned két követ, benne van a pakliban, hogy megharap egy kutya."

Tuilaginak egyes angol lapok szerint legközelebb a pályára is két kővel kellene kivonulnia. Bár megy neki anélkül is: az utolsó hat meccsén öt célt ért el. A Six Nations élén három forduló után Anglia áll hat ponttal, az egyaránt négypontos Wales és Skócia előtt.