Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapok korántsem az európai telekommunikációs cégek tündökléséről szólt, amiben több tényező is szerepet játszott a kedvezőtlen gazdasági környezet mellett, a spektrumakvizíciók és a hatalmas adósságállományok is lefelé nyomták az árfolyamokat. Ma azonban több kedvező elemzői ajánlás is napvilágot látott, amire venni kezdték a szektort, többek között a spanyol Telefónicát és a France Telecomot.
Vágólapra másolva!

Rendkívül jó formában találhatóak ma az európai telekommunikációs cégek, miután a Morgan Stanley a France Telecomra, a JP Morgan pedig a Telefónicára fogalmazott meg felülsúlyozási ajánlást. A francia telekompapír esetében az új célárfolyam 9,6 euróra nőtt a korábbi 8,9 euróról, míg a spanyol papír esetében 11 százalékkal, 13 euróra csökkent.

A főbb európai szektorok közül a mai pesszimista hangulatban a telekommunikációs vállalatok részvényei nyújtják az egyik legjobb teljesítményt, ami az előbb említett elemzői ajánlásoknak is betudható. Az európai telekomszektort lefedő Stoxx Europe 600 Telecommunications index komponensei közül a France Telecom és a Telefónica haladnak az élen 3-5 százalékos plusszal.

Forrás: [origo]

Az elmúlt hónapok egyáltalán nem a telekommunikációs cégek tündökléséről szóltak, a Telefónica hatalmas adósságállományával került a középpontba, aminek orvoslására több eszközétől is megvált. Többek között tőzsdére vitte német leányát, de hasonló lépésre szánta el magát a francia cég is a brit leányával kapcsolatban.

A France Telecom árfolyama (Párizs)

Forrás: [origo]

A Telefónica árfolyama (Madrid)

Forrás: [origo]