Újabb remek munkaerőpiaci adat az USA-ból!

Vágólapra másolva!
Remek munkaerőpiaci adat látott délután napvilágot az Egyesült Államokból, mely szerint az előzetesen várt 170 ezer fő helyett 198 ezer fővel bővült a foglalkoztatottak száma az ADP adatai szerint.
Vágólapra másolva!

Az ADP imént közzétett adatai szerint a várt 170 ezer fő helyett 198 ezer fővel bővült a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban februárban. Továbbá a januári adatot felfelé, 192 ezer főről 215 ezerre módosították.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ADP vállalat által közzétett nem hivatalos havi adat kiváló előrejelzője a hivatalos munkaerőpiaci adatnak, mely pénteken fog érkezni. Ez alapján a piac joggal reménykedik, hogy a februári munkanélküliségi ráta, és a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának változásának pénteki közzététele is kellemes meglepetést fog okozni.

Forrás: [origo]

Az elmúlt hetekben számos remek munkanélküliségi adat látott napvilágot az USA-ban, a múlt héten publikált heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, az előző havi ADP adat, valamint a januári mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma egyaránt kellemes meglepetést okozott.

Noha a januári munkanélküliségi ráta a várt 7,8 százalék helyett 7,9 százalékra emelkedett, nem valószínű, hogy az el tudta homályosítani az elmúlt hónapokban kirajzolódott kedvező trendeket. A munkanélküliségi rátát a Fed is kiemelt figyelemmel követi, a decemberi bejelentés alapján a laza monetáris kondíciókat addig kívánja fenntartani a jegybank, amíg a munkanélküliségi ráta 6,5 százalékra nem csökken, vagy az infláció nem élénkül 2,5 százalékig.