Melyik kedvelt sorozatot hozzuk vissza?

x-akták
Vágólapra másolva!
Ha van elég pénz rá, akkor bármi lehet, és ez épp a napokban lett egészes világos: a Veronica Mars rajongóinak 30 napjuk volt arra, hogy kétmillió dollárt összegyűjtsenek egy kis költségvetésű folytatásra, mozifilmre - de kevesebb mint fél nap alatt meg is lett az összeg, nyáron pedig forgatnak. Melyik sorozat folytatásáért adakozna?
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, a sorozatot lezáró film jó esélyt kapott: Rob Thomas producer és a stáb feladata volt egy 30 napos kampány során összegyűjteni kétmillió dollárt, bízva a régi rajongók adakozó kedvében. A Warner Bros. Digital Distribution jelezte, hogy vállalja a marketingköltségeket, a reklámkampányt, a forgalmazás, a film moziban megy majd először pár hétig-hónapig, utána pedig különféle digitális platformokon lenne elérhető a csinos Kristen Bell. A Variety pár órával a gyűjtés szerdai megkezdése után már meg is írta, hogy összejött egymillió dollár, röviddel később 2,5 milliónál jártak.

Az ilyen lelkes rajongókat ki kell szolgálni, tehát biztosan lesz Veronica Mars-film. Ez lehet a jövőben a megoldás az elkaszált sorozatok ideiglenes megmentésére, vagy legalább egy frappáns, szálakat ügyesen lezáró film kikényszerítésére? Játsszunk el a gondolattal: melyik kimúlt szériát támasszuk fel?

-------------

Szomszédok

Forrás: [origo]

Horváth Ádám rendező-író szerint teljesen irreális, hogy folytatódjon a sorozat. "A jelentős színészek meghaltak. Nincs Zenthe Ferenc, Komlós Juci, Raksányi Gellért. Mire mennénk a szeretni való öregek nélkül? Az amerikai Dallas érdekes történet lehet kint és itthon is, mert benne volt Jockey, viszont én nem tudnám már beletenni Taki bácsit" - mondta az [origo]-nak. Ha azonban összejönne pár százmillió, mely régi szereplő mondana nemet?

-------------

Jóbarátok

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer vitték sikerre a szituációs komédiát, a világ legtöbb országában vetítették, őrült népszerű volt (noha itthon - jellemző módon - nézettségben kikapott a délutáni sávban egykor a Mónika show-tól). A vége felé részenként és fejenként egymillió dollárt kaptak a színészek, tehát ebben az esetben biztosan nem lenne elég a Veronica Mars-féle 2,5 millió.

-------------

A tavasz 17 pillanata

Forrás: [origo]

A Filmmúzeum fennállása alatt ezt a műsort kérték a legtöbben, mondták pár éve a csatorna részéről, amikor végre előbányászták a sorozatot. A rettenthetetlen szovjet kémről, Strilitzről szóló A tavasz 17 pillanata című szovjet háborús filmsorozat tizenkét részes (csak pillanatból van tizenhét). A három év alatt elkészült szériát az orosz titkosszolgálat, a KGB rendelte meg, és az első ember, aki látta, valószínűleg Jurij Andropov, akkori KGB-főnök, későbbi pártfőtitkár volt: állítólag nem sokat cenzúrázott, csak a közreműködő KGB-szakértők nevét húzatta ki a film végéről. A főszereplő Vjacseszlav Vasziljevics Tyihonov 2009-ben elhunyt, így a folytatás unokáiról szólhatna, akik persze rendes, becsületes, tiszta tekintetű orosz kémek lennének.

-------------

Twin Peaks

Forrás: abc

30 rész készült belőle, igazi kultikus sorozat volt, néha fel is röppen az esetleges folytatás lehetősége - még úgy is, hogy a második évad nézettsége messze elmaradt a várttól, az első népszerűségétől. Dale Cooper, azaz Kyle MacLachlan mindenesetre jelezte, hogy nem lenne ellenére - őt a magyar néző mostanában a Született feleségek-ben és az Így jártam anyátokkal-ban látta. Utóbbi ugyan komédia, a színész mégis egy különös, hátborzongató mosolyú kapitányt alakított, akiről a főszereplő Ted gyakran azt hitte, hogy meg akarja ölni őt.

-------------

X-Akták

Forrás: [origo]

Az X-Akták-ból ismert Scully, Gillian Anderson pár hete írt alá az NBC újabb drámai pilotjához: a tervezett sorozatban szerepel egy különleges erővel bíró főgonosz, aki térde kényszerít mindenféle nagyhatalmú embert, cégvezetőt, de még az Egyesült Államok elnökét is (Anderson csak egy multicég vezére lesz). David Duchovny látszólag remekül elvan évek óta a Kaliforgiá-ban, amit nem is csodálunk, mert ott főleg inni és dugni kell, esetleg teljesen szétcsúszva randalírozni, ritkábban bűnbánó pofát vágva ölelgetni a családtagokat. A sorozat feltámasztása sokakat a tévé elé ültetne.

-------------

Kántor

Forrás: [origo]

Egy ötrészes krimisorozat volt, főhőseként egy nem mindennapi rendőrkutyát szerettek meg a tévézők. Az 1976-ban készült széria főszereplői Madaras József, Szilágyi Tibor, Horváth Sándor és persze maga Kántor voltak, aki csaknem húsz évvel osztrák kollégája, Rex felügyelő előtt bizonyított. Madaras 2007-ben meghalt, a kutya kölykei sem élnek már, így inkább egy modern korba helyezett kutyás krimi-remake-ről lenne szó, semmint egyenes folytatásról.

-------------

Melyiket támasszuk fel? Van más ötlete? Írja meg nekünk!